Italiensk salat ….. eller noget

Nogle af de grøntsager vi altid har i huset er gulerødder. Så hvis indkøb har svigtet i nogle dage, er der stort set altid mulighed for at bikse en gulerodssalat – af en eller anden slags – sammen.

20130708-105605.jpg

Denne spiste vi til porchettaen, (som du har hørt om et par gange), men det er en nem salat, som passer til meget og derfor synes jeg liiiiige, du skal have den med også. Ganske simpelt er det røde peberfrugter og gulerod vendt med olivenolie og citronsaft. Hertil en rustik pesto med de sædvanlige ingredienser, man vil lave almindelig pesto med men hakket groft med en kniv.

Jeg har desuden brugt en dansk ost: Høgelundgaard fra Arla Unika, du kan også bruge Lykkebjerg fra samme, Vesterhavsost eller en anden hård ost.

En egentlig opskrift er ikke nødvendigt. Smag dig frem, så forholdet mellem olivenolie og citronsaft bliver godt. Det er sådan set det vigtigste. De enkle, gode ingredienser til selve salaten sørger for resten.

Helt tynde strimler af gulerod, som kan laves både med en tyndskræller og hvis det skal være mere avanceret med den japanske slicer eller mandolin. Gulerod vendes med tynde strimler af saftige, røde peberfrugter lidt olivenolie, citronsaft, flagesalt og groft peber.

20130708-105545.jpg
Brug gerne et stort fad i stedet for en salatskål. Det gør en salat så uendelig meget smukkere og mere appetitlig.

Til sidst en rustik pesto af grofthakket basilikum, ristede pinjekerner, osteflager og lidt ekstra dryp med olivenolien.

Har jeg ikke set den rustikke pesto før, tænker du? Hertil må jeg svare et bekræftende “jo, det har du.” Jeg lavede den også sidste år til grillede, hvide asparges.

Ikke mere porchetta-snak i denne omgang.

Hav en dejlig start på ugen. Måske er din sommerferie også begyndt?

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!