På besøg i Sommer(nabo)landet: Hotel Story – Stockholms hipster hotel

Har du været i Stockholm?

Nå ikke?! Der er forbavsende mange danskere, som ikke har været i vores nabolands hovedstad.

Ok, den ligger selvfølgelig heller ikke lige om hjørnet og det kræver en lang køretur eller en god times flyvning at nå derop. Til gengæld er det anstrengelserne værd.

Her er virkelig dejligt, smukt, hyggeligt, rart (og nemt) at være; En weekend kan hurtigt få ben at gå på.

20130708-141222.jpg

Når vi er i Stockholm, bor vi altid på Story Hotel. Story ligger på Riddargatan præcis bag Stureplan, som meget vel kan sammenlignes med Kgs Nytorv i København. Vi er i byens hjerte og meget kan nås på gåben.

20130708-141159.jpg
Story har fortolket hotelkonceptet på en yderst positiv måde og det er fint at se, at nogle tør gå imod kædehotellerne, som desværre ofte fastlægger en standard, som ligner laveste fællesnævner.

20130708-141214.jpg
Story ligger i et mellem-prisleje. Der findes billigere hoteller, men bestemt også nogle, som er væsentligt dyrere. Det er usædvanligt, at et design-boutique hotel kan holde så lave priser, men det skyldes, at hotellet fokuserer på at holde omkostningerne nede.

Således er der f.eks. ikke en bemandet reception. Man checker selv ind på de Macs, der står ved indgangen. “Nøglen” er en 5-cifret kode, som genereres på stedet på basis af den reservation, man har foretaget på internettet og allerede betalt. Efterfølgende modtager man sin regning på email.
Nu har jeg boet her rigtigt mange gange, og jeg tror aldrig, jeg har oplevet at komme til en check-in, hvor en Story medarbejder ikke har stået ved døren og taget imod.

20130708-141250.jpg
Her er gratis internet med god hastighed og uden huller (det er desværre ikke en selvfølge alle steder), minibaren er gratis (vand, øl, Red Bull og Cola) og de lækre badeværelsesprodukter er fra det lokale Face Stockholm.

20130708-141257.jpg
Ved hotellets indgang ligger til den ene side en yderst populær og meget hip bar, hvor stockholmerne flokkes – særligt torsdag, fredag og lørdag.

20130708-141230.jpg
Til den anden side en rigtig god restaurant, som serverer innovative retter af gode råvarer. Jeg har fået min hidtid bedste og smukkeste ceviche dér og denne gang var jeg meget tiltrukket af – men smagte ikke – stedets fortolkning af Eton mess i en Story blueberry version. Det lyder altså ikke dumt.

20130708-141142.jpg
Morgenmaden serveres ligeledes i den hyggelige restaurant. Her er enkelheden i højsædet og det er rigtig MORGENMAD: brød, ost, lidt pølse, kogte æg, yoghurt, müsli, lidt frugt, croissanter og kanelbullar.

20130708-141304.jpg
Værelserne er skønt indrettede med mange møbler fra danske Hay og økologisk sengetøj på de gode senge. Her er rustikt, nøgne betonvægge, afrevet tapet og “kunstværker” fra “Wonderwall.”

20130708-141133.jpg
Håndvaskene på badeværelserne er håndlavede, smukke og unikke.

20130708-141150.jpg
Messing er en integreret del af indretningen og det er fedt at se, hvordan dette “glemte” metal skaber en særlig stemning og især hygge.

20130708-141244.jpg
Kategorierne på værelserne varierer og her kaldes en spade for en spade. Værelset, der ligger lige over baren, hvor der selvsagt er masser af larm, kaldes “Music room” og sælges til festaberne, som alligevel er ude det halve af natten og derfor kan drage fordel af den reducerede pris, dette (støj)rum sælges til.

20130708-141126.jpg
En række rum hedder “Bath room.” Her står et skønt stort badekar i hvad, der synes at være midt i rummet, men dog adskilles badeværelse og soveværelse med en glasvæg.

20130708-141208.jpg
Overvej, om det ikke er tid at lære de skandinaviske hovedstæder at kende og start gerne med Stockholm.

Der er adskillige gode (mad)steder tæt på hotellet: Gastrologik, som driver 2 restauranter: een på højt niveau med kompleks mad og et mere enkel og rustikt “Speceriet” (ja, det ER stavet rigtigt), hvor man får virkelig god mad til en yderst fornuftig pris. “Naboen” skal heller ikke negligeres: restaurant PA&CO serverer svensk-fransk sæsonbaseret mad.

Surdejsbageriet Fabrique ligger bare 200 m, det er en lille kæde af fransk inspirerede bagerier, som er blevet en stor succes i Stockholm. Af en eller anden grund må jeg (og min fotograf) være mere interesserede i at købe ind dér end at tage billeder, for vi har desværre ikke et eneste af de skønne blåbærsnurrer, som jeg selv har genskabt.

Ses vi snart i Stockholm?

Jeg bringer flere tips til den svenske hovedstad i de kommende dage.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

7 thoughts on “På besøg i Sommer(nabo)landet: Hotel Story – Stockholms hipster hotel”

 1. Jeg er lidt skabshipster og vil SÅ gerne på Story i Sthm! Sikke smukke fotos. Jeg ved også at der er så mange fantastiske spiseoplevelser i Sthm – mon ikke jeg snart skal overtale M til at vi skal på en weekendtur til hovedstaden?

  Ha en dejlig sommer Mette!

  //Marian

  1. Du er da SÅ meget hipster, Marian 🙂

   Se så at komme afsted. Jeg har gjort køreturen fra GBG til STO. Den er vældig underholdende. Eller noget. Heldigvis er I jo to 🙂

   Rigtig god sommer til dig også!

   kh, Mette

 2. Vi ankommer til Stockholm d. 18. Så jeg er meget klar til hipster tips. Antager ikke at abba museet er den kategori men jeg tror nu alligevel det skal tjekkes ud

  1. Det er jo netop årsagen til min timing 🙂
   I morgen en ide, som nok især vil tiltale Magnus 🙂

 3. Uha, der gad jeg godt op.

  Jeg kom ind fra bloglovin denne gang først. Men der meldte den fejl? Det ligner lidt at du har ændret noget i dit RSS-feed, som ikke er gået så godt.

  Thomas

  1. Hej Thomas,
   Det er et skønt sted og med de rimelige flybilletter, kan man godt få en skøn weekend deroppe uden det koster en bondegård.
   Tak for hjælpen med Bloglovin. Jeg skrev på daværende tidspunkt fra Thailand og havde svært ved at gøre meget teknisk derudefra. Nu håber jeg, det kan løses, når jeg er retur i DK.
   Mange hilsner, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *