Asparges med rustik pesto

De skønne asparges skal nydes i den korte tid, de er her.
Efter Skt. Hans skal planten have fred og samle kræfter til næste år, derfor stikker man ikke asparges efter slutningen af Juni med mindre, aspargesplanterne skal udryddes.

Det kolde forår har gjort, at sæsonen er kommet meget langsomt i gang, men nu er de her en masse!

Og ja, asparges er en delikatesse og prisen også derefter, men gør dig selv den tjeneste hellere at købe lidt, dvs. Danske asparges, men godt, dvs knasende sprøde. De spanske og endnu værre sydamerikanske tåler ingen sammenligning og kvaliteten er desuden ofte meget ringe pga den lange transporttid. Prioritér at købe de danske asparges, når det er sæson og glem de ynkeligheder, som kan købes i supermarkedet resten af året.

Asparges skal være knasende sprøde og friske – lige som tulipaner.

Følgende er en god forret eller dejligt tilbehør.

Ingredienser

  • 100 gr pinjekerner ristet gyldne
  • Friskrevet parmesan, ca 50 gram
  • 1 potte basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 500 hvide eller grønne asparges

Hak eller pluk basilikum groft. Bland pinjekerner, basilikum og parmesan med lidt olivenolie, salt og peber.

Såfremt du bruger hvide asparges, skal de skrælles. Hvis du bruger grønne, kan du nøjes med at knække den trægede ende af.

Du kan nu grille eller koge dine asparges. Jeg har brugt en grillpande denne gang, men en almindelig grill vil jo være mindst lige så eminent.

Uanset hvad du gør, så er det alfa og omega, at du ikke tilbereder længere end aspargesene stadig har bid.

Mærk efter ved at stikke i dem med en lille kniv.

Anret på et fad og drys pestoen over, som du har lyst til.

Velbekomme.

Mange hilsner Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Vibeke Lentz says:

    Du har så ret, igang med de asparges. Det lyder virkelig lækkert på denne måde.

    • Mette says: (Author)

      Ja, det er en ny “opfindelse” i år, men den er helt klart røget på favoritlisten allerede – både m kogte og grillede asparges.

  2. Mums det ser rigtig lækkert ud! God idé at servere det med en så rustik (eller de-konstrueret om man vil) “pesto”. Det vil jeg helt sikkert prøve en dag

    • Mette says: (Author)

      Du har ret, man kunne næsten kalde den for dekonstrueret……men det ville næsten være for simpelt…..hvorom alting er, så er det en rigtig dejlig kombi!!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!