Hurtig og nem aftensmad med hjælp fra Cleavers Meat Market

Jeg er garanteret ikke den eneste, der af og til springer over, hvor gærdet er lavest, når det gælder aftensmad…..

Men jeg NÆGTER at forfalde til dårlige industrielle convenience produkter med alt for mange (unødvendige) tilsætningsstoffer for ikke at tale om absolut overflødigt indhold.

20130704-164004.jpg

For noget tid siden faldt jeg over en temmelig genial hjælp til aftensmaden; hos Cleavers Meat Market i Torvehallerne kan man købe en porchetta (den som Brdr. Price fik omdøbt til flæskestegsbussen) på ca 1,5 kg fyldt med masser af skønne urter, hvidløg og citronskal. Prisen er 150 kr.

Jeg synes, det er rimeligt for kvalitetskød, som er akkurat parat til at blive smidt i ovnen, straks du kommer hjem.

Desuden er det et ganske stort stykke kød, så med mindre du har inviteret en hær af sultne mennesker, så kan du godt regne med mad til et par dage og/eller til madpakken.

Hos Cleavers er sværen dog skåret af, så der er ikke meget knas over porchettaen, men hvis du spørger, er jeg sikker på, det kan lade sig gøre, at den bliver på.

Den første aften lavede jeg nogle lækre salvie- og hvidløgskartofler til:

  • 1 kg kogte kartofler
  • Olivenolie
  • 1 helt hvidløg delt i fed – men ikke pillede
  • 1 håndfuld salvieeblade
  • Flagesalt eller Maldon salt
  • Tænd ovnen på 220 grader.
    Giv kartoflerne et let mas med håndfladen eller del dem i halve (som jeg gjorde) og kom dem i en bradepande sammen med olivenolie, hvidløg og salt. Bag i ca 15 minutter. Rør rundt i kartoflerne og bag igen i 10 minutter. Tilføj salvie og bag 5 minutter til kartoflerne er gyldne og salvien er sprød.

    20130704-164028.jpg
    Dryp evt med lidt god æblecidereddike og lidt friske salvieblade, når du serverer.

    20130704-164105.jpg
    Skær porchettaen i halvtykke skiver og server med kartoflerne og en god salat.

    Hvidløgene “smutter” man nemt ud af skallen. De smager vidunderligt.

    I morgen får du en ny gang inspiration til lidt anerledes kartofler. Men først i morgen.

    Hav en skøn (sommer)dag.

    Kh, Mette

    Foto: www.martinkaufmann.dk

    2 Comments

    Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

    1. pernille says:

      Den har jeg også været på, rigtig lækkert. på råd fra slagteren lagde jeg kødet oven på kartoflerne og hældte vodka udover hele baduljen, og lagde også en citron chopped op i mindre stykker ved. Jeg er ikke klar over hvad vodkaen har af effekt men retten smagte dejligt

    2. 150 kr – det er i min optik billigt – ser bestemt lækkert ud …også som pålæg når koldt.
      Flæskestegsbussen – LOL – den havde jeg ikke hørt før

      /Erland

    Leave a Comment

    Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!