Idas fortryllende skovbærkager

Sidste sommer var vi så heldige at tilbringe en vidunderlig sommerferie i Sverige

20130702-220228.jpg

Da vi ankom havde de sødeste skovfeer bagt små henrivende skovbærkager til os med nyligt indsamlede bær.

20130702-220334.jpg
Det er en rigtig fin lille kage, som er en god blanding af en mørdej og en muffin og med fyld af den dejlige mousse af de friske bær.

Kager:

  • 125 gr. smør
  • 1,25 dl. sukker
  • 1 spsk. honning
  • 1½ spsk. vanillesukker
  • 3 dl mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • Dejen røres sammen og deles i 12 stk. Tryk dejen ud i en muffinform af metal, så det ligner tarteletter. Bages i 10 min ved 200 gr.

    Fyld:

  • 2 dl. fløde piskes til let skum
  • 1 dl græsk yoghurt
  • ½ dl. sukker
  • 2 dl friske blandede skovbær (gem nogle til pynt)
  • Alle ingredienser vendes sammen. Jo mere du rører, jo mere moses bærrene, så det er lidt op til dig selv, om du vil have en helt glat og ensartet mousse eller hellere et mere rustikt look.

    Når bundene er helt kolde fyldes de med moussen og stilles på køl.

    Inden servering: pynt med bær og evt. et mynteblad eller en fin lille blomst.

    Opskriften er – efter sigende – inspireret af Sif Orellanas: “Krudtugler og kanelsnegle.”

    Nyd kagerne i dejligt selskab.

    Hav en skøn sommer.

    Kh, Mette

    Foto: www.martinkaufmann.dk

    4 thoughts on “Idas fortryllende skovbærkager”

      1. Tusind tak, søde Lise.

        De var så fine og smagte fantastisk! Skønt at blive kage-forkælet.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *