Grønne asparges med chilihonning vinaigrette

Det er næsten ikke til at bære, men aspargessæsonen går lige straks på hæld. 

Asparges med vinaigrette

Asparges med vinaigrette


Skynd dig at presse det sidste ud af den eminente grøntsag, som smager så vidunderligt, omend den er her så kort.

Forleden lavede jeg – helt enkelt – grønne asparges med en honning-senneps vinaigrette baseret på en formidabel æblecidereddike fra England.

Fantastisk engelsk æblecider-eddike

Fantastisk engelsk æblecider-eddike


Baggunden for at bruge netop denne eddike var, at jeg for et par uger siden var så heldig at møde Rikke og Duncan, som står bag The Cider House og sørger for, at vi i Danmark kan gå god engelsk kvalitetscider. Jeg skal nok skrive meget mere om cideren, men i dag må du nøjes med at få et smugkig til et af bi-produkterne: æblecidereddkie.

Tilbehør til 2 personer

  • 12 grønne asparges
  • 2 spsk god olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk chilihonning fra Helt
  • 1 håndfuld grofthakket bredbladet persille
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Blomsterkarse til pynt
  • Gør asparges rene, husk at skyld hovederne grundigt, der kan godt sidde lidt sand. Knæk den nederste del af og husk tricket med, at asparges er intelligente.

    Kog asparges møre i saltet vand. De skal maks have 2 minutter. Læg dem på et klæde for at dryppe af.

    Rør imens vinaigretten. Start med sennep, honning og eddike. Rør i en tynd stråle olivenolien i, mens du pisker og smag til sidst til med salt og peber, før persillen kommes i.

    Vend asparges med vinaigretten eller dryp den over, som jeg har gjort.

    God fornøjelse.

    Søren Wiuff holder en Luk & Sluk fest” på sin gård næste fredag d. 28. Juni kl 19.

    Det bliver helt fantastisk med både japanske toner fra Kondo og hans Far, dansk inspiration fra Kenneth Frausing og endelig kommer både Mikkel (Friis Holm) med chokolade og Tore fra Herslev Bryghus med aspargesøl. Nå ja, og så er der champagne med Mads Rudolph.

    Bare jeg også kunne komme…!!

    Du kan læse mere om arrangementet på Sørens egen blog.

    Hav en dejlig dag.

    Mange hilsner, Mette

3 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. mettch says:

    Nej, hvor spænende med æblecidereddike! Jeg har godt smagt cideren fra Burrow Hills – den mest knastørre cider, som jeg erindrer at have smagt – den var helt eminent. Så det er dejligt nyt at høre, at den også kan købes under danske himmelstrøg, og at der er andre produkter at få. Og aspargesretten lyder skøn. Helt simpel, men med gode råvarer skal der jo ofte ikke så meget til 🙂

    • Mette says: (Author)

      Kære Mette,

      Ja, jeg er helt enig. Det er en fantastisk eddike. Jeg skal bestemt også bruge den til mange andre ting her i sommer.
      Og der kommer mere om cideren også.
      Stay tuned 🙂

      kh, Mette

Trackbacks for this post

  1. Quinoasalat med gulerødder, blommer, vindruer (fra haven) og Unika Maltost | Becauseitmatters

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!