Quinoasalat med gulerødder, blommer, vindruer (fra haven) og Unika Maltost

I går søndag havde vi en masse rester fra både fredag og lørdag, så det var nemt og hurtigt at få aftensmaden på bordet. Jeg var imidlertid nødt til at komme op med en salat, hvor de fine og meget søde grønne vindruer, som vi har i vores gård kunne anvendes.

En smuk salat med masser af farve - trods årstiden

En smuk salat med masser af farve – trods årstiden


Det blev til en kombination med quinoa fra Saltå Kvarn, to slags gulerødder fra Søren Wiuff, henholdsvis hvide og røde. Spidskål fra Kiselgården, grapemynte fra C.O.Torveplads i Torvehallerne, Fejø-blommer og fra Arla Unika den gode maltost med sit fine mønster.

Det var en uovertruffen blanding og i morgen glæder jeg mig til, at der er rester af salaten.

Salaten til 4-6 personer

  • 1 lille spidskålshoved
  • 2 hvide gulerødder
  • 2 røde gulerødder
  • 1,5 dl blandet hvid og sort quinoa
  • 4 blommer
  • 1 stor håndfuld vindruer
  • 10 store blade af grapemynte
  • Maltost fra Arla Unika i tynde skiver

Dressing

Jeg har fra den lille olivenolie-producent Oliomania fået fat i en helt fantastisk extra jomfru olivenolie med citron og krydderurter. Den dufter, som englene synger eller en sommerdag i Abruzzo-regionen i Italien, hvor olien kommer fra. Jeg kommer til at skrive megt mere om Oliomania snart.

Rør alle dressingens ingredienser sammen og smag grundigt til. Det sædvanlige: måske lidt mere syre, sødme, salt eller olie.

Vend dressingen i salaten kort før servering.

Anret salaten på et stort fad i stedet for en skål. Så ser man alle de smukke farver og former meget bedre.
Jeg har brugt et langt, smalt fiskefad fra Pillivuyt (58 x 20 cm).

God appetit.

Hav en dejlig start på ugen.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

5 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. pernille says:

    Pæn mad ! har også lige købt forsyninger af Quinoa fra SaltaKvarn i weekenden, købte dog den kornfarvede, ved du om der er smagsforskelle mellem rød, sort og den kornfarvede ? Olien fra Oliamania er blevet min faste følgesvend, den smager bare super godt. Kh Pernille

    • Mette says: (Author)

      Smagsmæssigt er der ikke den store forskel. Men farvespillet er pænt 🙂
      Og ja, den olie er også flyttet fast ind her hos os!
      KH,

  2. Pernille says:

    Har du blandet farver eller er det bare den sorte, der er meget varieret?

Trackbacks for this post

  1. Quinoasalat | Becauseitmatters

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!