En ny superHELT – skøn, dansk honning

Min kærlighed til god honning har jeg afsløret. Nu har den imidlertid fået ny næring.

Et skønt produkt er kommet på gaden: HELT honning. Her bliver produceret i små partier og med respekt for naturens håndværk, så forarbejdningen begrænses til det absolut nødvendige.

Nogle er tilsat smag f.eks. kanel, havtorn, lakrids, ingefær, hindbær, kakaonibs, chili og andre er holdt neutrale: forår, sommer, lyng og by.

På hvert glas er oprindelse skrevet på i hånden med postnummer og by. Ret fint.

Jeg har indtil videre smagt varianten med kanel, som er helt fantastisk. En ufattelig, blød, rund og mild honning med et lille strejf af kanel. Den er hverken parfumeret eller overgjort og konsistensen er helt enestående.

En skøn kop chai med ekstra kanel, kardemommekapsler og den gode honning

Det er Anders Arhøj, der står bag Helt Honnings grafiske identitet og det er lidt af et eventyrligt univers, Anders har bygget op. Jeg er totalt forelsket i det og en række internationale designblogs har allerede fået øje på den finurlige emballage også.Og hvor er det nu lige, du kender Anders Arhøj fra? Jo – Anders er også skaberen af de fine små spøgelser, som bl.a. står og hyggespøger på fotografens arbejdsbord.

To hyggelige spøgelser inspireret af japanske traditioner

Det er stadig begrænset, hvor du kan købe HELT i Kbh-området, men den gode Mikkel Sjøberg har netop åbnet en gourmet-netshop Blok18, hvor du blandt en stribe skønne produkter også finder HELT honning. Check sitet ud, Mikkel har fundet nogle virkelig spændende produkter, som rækker ud over “Tordenskjolds soldater”.Lad mig lige slutte med et citat:“Vidste du at….. En skefuld honning før sengetid er godt din hjerne. Fruktosen i honningen opbevares i leveren og fungerer som benzin for hjernen gennem natten. Hjerneaktivitet stopper nemlig ikke, mens vi sover. Hjernen har brug for konstant energi, og her er honningen en uvurderlig hjælp, så du rigtig kan føle dig veludhvilet, når du vågner.”

Ergo er det ikke nogen skam at hygge sig med en skøn kop chai te før sengetid.

Hav en dejlig dag.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

3 thoughts on “En ny superHELT – skøn, dansk honning”

 1. Den lyder helt vidunderlig … og ikke kun her i juletiden, men netop i en kop chai, eller på et stykke ristet rugbrød!

  NB. Den forhandles bla i Krydderiet i Torvehallerne.

  1. Man bliver så glad af at have den stående på (morgen)bordet. I går havde vi et par små julenisser på besøg og de guffede honningmadder i sig.

   Ja, Krydderiet og Foodshop no. 26 sælger her i Kbh-området. Jeg har lyst til at skynde mig derned og købe SAMTLIGE 13 (pt) varianter!

   Dejlig snesøndag til dig, Nada.

   Kh, Mette

 2. Jeg er også fuldstændig forelsket i honning! Jeg har en lækker flydende honning med kanel fra Sverige, som jeg prøver at spare på, indtil jeg kommer dertil igen.. Så det lyder bestemt lige som noget for mig! Jeg skynder mig straks ind for at kigge på hans site.
  Og det er virkelig nogle fine etiketter. Glædelig 1. søndag i advent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *