Feast med stenbiderrogn og avocado

For en måneds tid siden postede Mira en opskrift på stenbiderrogn med avocadodip.

Det lød bare så dejligt og enkelt. Samtidig passede det præcist med, at jeg havde frisk stenbiderrogn i køleskabet, hentet dagen før på Vedbæk Havn efter det enestående koncept: Havfrisk fisk.
DSC_2094

Jeg kan selvfølgelig ikke bare liiiiige følge en opskrift 100%. Jeg er nødt til at lave mine egne modifikationer og det gjorde jeg selvfølgelig også her. Ikke fordi opskriften var dårlig, den er sådan set fuldstændig perfekt, men det var et ønske om at prøve nogle nye ting af og “køleskabets formåen”.

Så nu kan du vælge, om du vil følge Miras fremgangsmåde eller min. Udgangspunktet er en opskrift, der slet ikke kan gå galt.

Jeg tilføjer Lauterbachs geniale “granulat” (som han selv kalder det). Det er en smagsgiver lavet af helt finthakket løg, citronskal, peber og krydderurter. Det smager fantastisk og giver lige stenbiderrognen det los i bagdelen, som den godt kan savne.
DSC_2099

Stenbiderrogn og avocado

(Forret, frokost, brunch eller noget 4. til 2 personer)

Avocadocreme

  • 1 avocado
  • 2 spsk creme fraiche
  • Citron- eller limesalt
  • Salt og peber

Kom alle ingredienserne i en blender go blend til, det er helt glat.

Stenbiderrogn

  • 50 gr stenbiderrogn
  • lidt citronsaft
  • flagesalt

Smag rognen til med lidt citronsaft og salt. Sæt den på køl, til du er klar med de øvrige ingredienser.

Powerdrys

  • 1 skalotteløg
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk knust peber
  • 1 spsk krydderurt, f.eks persille, estragon, dild, kørvel

Hak skalotteløget ultrafint og bland det med de øvrige ingredienser.

I en flad skål anrettes først avocado, derefter stenbiderrogn og til sidst drysses med Lauterbachs power og lidt ekstra krydderurt. Jeg har brugt karse.

Haps! Det er godt, det her!!

Læs mere om Miras og Allans Feast-koncept på henholdsvis Miras og Allans blog.

Dejlig søndag til dig.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Bestik fra portugisiske Cutipol købt hos Merci, Paris

Viskestykke i økologisk bomuld fra The Organic Company

Skipperskål fra Lone Schubert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *