Grillet squash med mynte og citron

_DSC6303

Sjov, krum fætter fra Fejø – det var ALDRIG gået i Dansk Supermarked…..

Jeg ved ikke, hvordan du har det med squash?!

Egentlig kan jeg rigtig godt lide dem, men de skal have den rette størrelse, hvor de stadig er faste i kødet. Det vil sige, de må ikke være for store eller tykke.

Squashen i sig selv smager ikke af enormt meget, men parret med de rigtige “venner,” vil du blive overrasket over, hvor godt det kan være.

Mynte, citron og hvidløg er det helt rette selskab for en squash. Også sådan en kroget fætter, som jeg fandt i en vejbod på Fejø.

Grill tykke skiver af squash på en meget varm grillpande eller grill og hæld en god dressing over af finthakket hvidløg, hakket mynte, MASSER af citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Skiverne skal ikke grilles længere, end de akkurat har de  fine, sorte striber, men stadig har masser af bid.

Dressingen skal være ganske syrlig og må gerne have godt smag af hvidløg.

Lige som med auberginer, er der nogle, der hævder, at squash skal trække med salt først, for at trække bitterstofferne ud. Det synes jeg på ingen måde er nødvendigt, men hvis du har fået fat i en sort, som er bitter, så skær den i skiver. Drys salt på. Lad det trække ca 30 minutter, hæld dem i et dørslag og skyl saltet godt af. Tør skiverne grundigt, før de kommer på grillen.

_DSC6308

Squashen kan sagtens laves færdig i god tid. Den behøver slet ikke være rygende varm, når den skal spises.

Snip, snap, snude. Det var egentlig bare det, jeg ville sige i dag :-)!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Blåt og hvidt fad fra stellet “Sonja” fra Aluminia

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

Trackbacks for this post

  1. Squashsalat med sumac, feta, mynte og sesam | Becauseitmatters

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!