Squashsalat med sumak, feta, mynte og sesam

Det er ikke første gang denne sommer, jeg slår et slag for squashen, men jeg kan se, de ligger i mange vejboder og hvis man endda skulle være så heldig at have en køkkenhave, så er det næsten noget af det mest taknemlige, man kan dyrke.
_DSC9054

Men det kan godt være lidt svært at finde på nye variationer til, hvad man skal lave UDOVER squashkage og -brød.

Jeg synes, de helt små, tynde squash er de allerbedste. Når de bliver for store, bliver kødet løst og melet. Smagen er sart, men også her synes jeg, det gør meget, at konsistensen er rigtig.
_DSC9052
Her er det blevet til en lille salat, hvor en gul og en grøn squash høvles i helt tynde strimler og garneres med det syrlige krydderi sumak, sesam og feta fra Knuthenlund. Sumak er et krydderi, der især bruges i det græske og mellemøstlige køkken. Farven er dybrød og smagen syrlig.

Squashsalat med syrligt kick, feta og mynte

(Tilbehør til 2 personer)

  • 2 squash – gerne en gul og grøn
  • ca 50 gr feta eller Hvidost i lage fra Knuthenlund plukket i lidt mindre stykker
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk god olivenolie
  • 1 spsk sesam
  • 1/2 tsk sumak
  • Mynte efter behag
  • Salt og peber

Start med at høvle brede bånd af squash på en mandolin eller med en god og skarp kartoffelskræller. Vend båndene med citronsaft, olivenolie, lidt flagesalt og friskkværnet sort peber.

Rist sesam på en varm og tør pande, til de bliver let gyldne.

Læg squashbåndene ud på en tallerken eller et fad, drys med ost, sumak, sesam og til sidst mynte.

_DSC9050
Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Salatbestik fra Le Jardin i Marrakech

Grå bambustallerken fra Gå Grøn på Jægersborggade

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Jacob Larsen says:

    Wow den ser god ud!
    – Du skisme god til at anrette og få det til at se så appetitligt ud. thumps up.

    Nogle gange skærer jeg tynde strimler af squash på et mandolinjern, udvander og steger sprødt på panden. Et drys salt og så den bare 10-4 🙂

    Hav en god søndag

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!