“Smag på søndagen” – Byens hyggeligste søndagsfrokost hos Spisehuset 56 grader

For et par søndage siden var vi til det hyggeligste, mest jordnære og hjertelige arrangement, man næsten kan forestille sig.

Spisehuset på en November-søndag

Spisehuset på en November-søndag


Spisehuset 56 grader har lanceret sin version af den traditionelle, familiære søndagsfrokost, så hvis du ikke kommer fra en (Don Corleone) familie, hvor denne aktivitet allerede ER i kalenderen, så er dette måske chancen for at prøve, hvordan en søndag eftermiddag OGSÅ kan bruges.

Smukke grøntsager pynter restauranten op

Smukke grøntsager pynter restauranten op


Kirstine og Kenneth Ellegaards ide er at afholde en uhøjtidlig søndag eftermiddag, hvor man kan spise en rigtig god frokost drikke dejlig vin og sludre med sidemanden.

Vi deltog i premieren og havde en meget dejlig eftermiddag i skønt selskab med god mad og ditto vin.

Sikke nogle flotte grøntsager

Sikke nogle flotte grøntsager


Der sker noget, når man mødes over og deler et godt måltid. Glæden breder sig, samtalelysten vokser og støjniveauet vokser. Det var sådan, vi oplevede det på spisehuset og vi var godt hjulpet på vej af gode værter og sød betjening.
God stemning ved langbordet

God stemning ved langbordet

Det er hensigten, at frokosterne skal have forskellige temaer og således var der denne eftermiddag fokus på de gode grøntsager, som Spisehuset får fra Lolland, hvor den lille producent “Den Grønne Verden” bor. Det er Gert og Lene, som driver Den Grønne Verden og de var begge med og vi var endda så heldige at komme til at sidde ved siden af dem.

Kenneth byder velkommen

Kenneth byder velkommen


Efter Kenneth havde budt velkommen gav Gert en introduktion til Den Grønne Verden og fortalt om udfordringerne ved at være en lille producent men samtidig også glæden ved at producere høj kvalitet.
Gert fra Den Grønne Verden fortæller om sit arbejde med grøntsagerne

Gert fra Den Grønne Verden fortæller om sit arbejde med grøntsagerne


Maden er aldeles uprætentiøs, men præcis så rar og hyggelig, som man har lyst til på en søndag eftermiddag. Der serveres på højskolemaner, hvor man deler rundt til hinanden og ikke forventer et højt serviceniveau.
Gulerodssuppe gøres klar til servering

Gulerodssuppe gøres klar til servering


Vi fik en god gulerodssuppe, som blev serveret med friske gulerødder, rugbrødsknas “krydret” med kyllingeskind og en skøn cremefraiche med vinterkarse. En dejlig suppe, som smagte meget rent af gulerod og uden den sædvanlige ingefær, chili eller kokosmælk, som det ellers kan være fristende at proppe i en relativt neutral gulerodssuppe. Klart et bevis på, at når man bruger gode grøntsager, så smager de også af en masse!
Gulerødder i hele farveskalaen

Gulerødder i hele farveskalaen


Der var også godt brød til suppen. Det var bagt med et helt æble i midten. En ret sjov ide, som gav masser af fugt til brødet og æblet fungerede noget så fint som en slags smør.
Brød bagt med et helt æble

Brød bagt med et helt æble


Hovedretten var en kæmpe portion bagte og glaserede rodfrugter, en god gang langtidssimret okse og så den herligste rustikke kartoffelmos med ramsløgkapers og vinterkarse.
Lækre bagte og glaserede rodfrugter

Lækre bagte og glaserede rodfrugter


Der var også den lækreste grønkålssalat, som helt enkelt var i en god vinaigrette med sennep. Mums, det var guf!
Hovedret bygges langsomt op

Hovedret bygges langsomt op


Vi blev nu sendt udenfor til en lille pause inden desserten. Lene fortalte røverhistorier og vi nød en efterårssøndag fra sin pæne siden, mens vi beundrede og smagte løs på de mange skønne grønne sager.
Lene fra Den grønne Verden fortæller røverhistorier

Lene fra Den grønne Verden fortæller røverhistorier

Hokaidogræskar

Hokaidogræskar

Smukke morgenfruer

Smukke morgenfruer

Biodynamiske grøntsager fra Lolland

Biodynamiske grøntsager fra Lolland

Mustard greens - lækre, spæde blade med fantastisk smag

Mustard greens – lækre, spæde blade med fantastisk smag

Radicchio

Radicchio

Grønkål i eftermiddagssolen

Grønkål i eftermiddagssolen

Skalotteløg tørrer

Skalotteløg tørrer

Smuk grønkål

Smuk grønkål


Da vi kom indenfor, var der dækket op til dessert og dejlig dessertvin sat frem til selvbetjening.
Dessertvinsbuffet - MEGET overset koncept

Dessertvinsbuffet – MEGET overset koncept


Dessert på glas

Dessert på glas


Vi fik en lille prædessert bestående af hvid chokolademousse med lakridssirup og knas.
En lille for-dessert: chokolademousse og lakrids

En lille for-dessert: chokolademousse og lakrids


Og herefter en rigtig mormorskål (balje) med gammeldags æblekage pyntet med blomster af solbærsalvie, skovsyre og havesyre. En rigtig fin afslutning.
Æblekage til dessert

Æblekage til dessert


Jeg er vild med konceptet og det er ikke sidste gang, jeg har tilbragt en søndag i hyggelige Spisehuset. Du får (vanvittig) meget for pengene og en oplevelse langt ud over det sædvanlige.
Et enkelt koncept

Et enkelt koncept

Du finder mere information her: http://spisehuset56grader.dk/arrangementer/smag-pa-sondagen/

Hav en skøn tirsdag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

PS JA, jeg ved godt, der er ENDNU flere billeder end normalt, men jeg kunne simpelthen ikke vælge og jeg synes, grøntsagerne i eftermiddagssolen er så smukke!

PS PS Synes du, du har læst om Spisehuset før, så er det ikke helt forkert:
http://www.becauseitmatters.dk/nacl-showcooking-no-19-krudt-og-kugler/
http://www.becauseitmatters.dk/arla-unika-oste-nu-som-middag/
http://www.becauseitmatters.dk/unika-til-forret-hovedret-og-dessert/

3 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Spændende koncept! Ville ønske der var noget lignende her i det Sønderjyske!
    Mvh Ulrika

  2. Jeg kan godt forstå at du ikke kunne vælge – sådanne råvare burde man have adgang til altid! Og det der dessertvins buffet er da helt bestemt et overset koncept 🙂

Trackbacks for this post

  1. En hemmelig opskrift på grydebrød med æble og cider | Becauseitmatters

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!