Rabarberkage med marengs – a tribute to Christa Alstrup

Da min interesse for mad startede, var det i høj grad inspireret af Christa Alstrup, som dengang skrev for Bo Bedre.

Christas mad er relativt enkel, men inspirerende og altid præget af såsonen. Gode billeder var der også altid. Jeg fulgte Christa trofast til Mad og Bolig, Alt for Damerne og vist også Femina en kort overgang.

I 2006 udkom Christa med bogen “Køkkenfryd”, der er inddelt efter de 4 årstider og tager udgangspunkt  i sæsonens friske råvarer. Bogen giver inspiration og opskrifter med bl.a. skovmærke, have- og skovsyre, ramsløg og sommerblomster. En skøn (og meget smuk) bog, som jeg stærkt kan anbefale.

For længe siden var der et lille tillæg med Bo Bedre. Det var fyldt med Christas kager og en af dem, bliver jeg ved at vende tilbage til hvert forår, når de nye rabarber kommer.

Forestil dig en svampet og saftig sandkage med et sprødt låg af marengs vendt med små sylige stykker af nye rabarber.

Bund

  • 175 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 spsk (hjemmelavet) vanilliesukker
  • 1 knsp salt
  • 3 æggeblommer (fra store æg)
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 6-7 spsk mælk (til dejen nemt kan røres)

Sukker, smør, vanillesukker og salt røres sammen til det er cremet. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Mel og bagepulver blandes, hvorefter det sigtes i æggesnapsen. Vend til sidst mælken i.

Dejen hældes i en smurt bradepande.  

Margens med rabarber

  • 3 æggehvider
  • 200g sukker
  • 100g grofthakkede, smuttede mandler
  • ½ kg rabarber, vasket, tørret og skåret i små stykker

Æggehviderne piskes stive. Derefter piskes  sukkeret i lidt efter lidt. Vend rabarberstykker og mandler i marengsen og smør den ovenpå “bunden”.

Kagen bages ved 200 grader i ca 40 min. Check endelig at kagen er bagt tilstrækkeligt. Den kan godt tage lidt ekstra tid om at sætte sig helt.

Nogle gange når man bare ikke at tage et billede, før der er spist af kagen .....

Så er den dejligste forårskage klar. Server evt. med lidt letpisket fløde eller en kugle vanilleis og du har en dessert!

Hav en dejlig lysegrøn søndag.

Mange hilsner,

Mette

Fotograf Martin Kaufmann

8 thoughts on “Rabarberkage med marengs – a tribute to Christa Alstrup”

  1. Ser superdejlig ud. Jeg gad vide, hvorfor WP laver det nummer med links. Den streger ud som om linket ikke duer, selvom det gør. Det er et stort problem også for mig. Gad godt få en forklaring på det. Må spørge en ekspert.

    1. Du har helt ret. Det ser mærkeligt ud. Øverst i teksten er det ikke noget problem…….. Vi må vist i gang med en “efterforskning”…..

  2. Kære Mette
    Den kage ser super lækker ud! 🙂 Og ved du hvad, Christas lækre mad i Bo Bedre har bestemt også haft en finger med i spillet, når det kommer til min madglæde. Jeg havde faktisk flere mailkorrespondancer med hende allerede da jeg gik i gymnasiet – og det er efterhånden 8 år siden 🙂

    Kh Anne

    1. Kære Anne,

      Hvor er det sjovt, at Christa har påvirket os begge. Sikke nogle fans, hun har haft 🙂 Gad vide, hvad Christa laver i dag?! …….

      kh, Mette

  3. Den bog er jeg også vild med. Den er efterhånden slidt, men på den anden side skal en rigtig kogebog jo have lidt pletter og krøllede sider.

    1. Hvor er det sjovt at høre, at jeg ikke er den eneste!
      Og jeg er HELT enig. Kogebøger skal bruges!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *