Poussiner med bergamotte – når man har lyst til et alternativ til Mormor-kylling

Så er det tid at gå tilbage og se lidt på bergamotterne igen.

20130216-223417.jpg

Kylling og citron er i forvejen et perfekt makkerpar. Jeg havde en tanke om, at poussiner og bergamotte kunne blive det samme.

En tur forbi Cleavers Meat  Market i Torvehallerne og de små fjerede kræ var i hus.

Her er du altid sikret en god betjening og et righoldigt samt inspirerende udvalg. Kvaliteten holder også og jeg gik derfra med to fine poussiner.

Tanken var grydestegte, braiserede om du vil, poussiner med masser af krydderurter, bergamotte og hvidvin.

Du skal bruge en god stegegryde, som er stor nok til at begge fuglekræene kan ligge i den på samme tid.

Til 2 personer

  • 2 poussiner
  • Olivenolie og smør til stegning
  • 6 små skalotteløg
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl kyllingerfond
  • Frisk salvie
  • Frisk timian
  • Frisk rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • Saft og skal af 1 bergamotte
  • 2 spsk HELT honning med havtorn

Start med at brune poussinerne godt af, en ad gangen i smør og olivenolie samt krydderurterne. Krydr grundigt med groft salt og peber. Når de er blevet pænt og jævnt brune over det hele, tilsætter du de hele små skalotteløg.

Lad disse kort få lidt stegeskorpe også, før du kommer hvidløg i gryden også, kort efter fulgt af hvidcinen, så hvidløgene ikke branker.

Tilsæt også bergamotteskal og -saft.

Lad vinen koge lidt ind, så den sprittede smag forsvinder og kom kyllingefonden på.

Læg låget på gryden og lad nu poussinerne braisere i ca 30 minutter.

Steg forsigtet en stegegaffel ind ved låret og check, at kødsaften der kommer ud er klar. Hvis dette er tilfældet, er poussinerne færdige. Er kødsaften stadig lyserød, skal de have lidt længere.

Du skal dog passe på ikke at give dem for lang tid, så bliver de små fugle tørre og kedelige.

Tag poussinerne op og hold dem varme, mens du koger skyen helt ind, så den får næsten sirupslignende konsistens. Smag til med honning og juster med salt, peber og måske lidt mere syre i form af bergamottesaft eller hvidvin, hvis det er nødvendigt.

Server en mos på kartofler og gerne lidt selleri, pastinak, jordskok eller persillerod. Som du kan se, endte vores mos med at blive i den rustikke afdeling.

En enkel blandet grøn salat med sennepsvinaigrette vil være fin til.

God appetit.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!