“BURNING LOVE” …….. Topswag “Brændende kærlighed”

Jeg overlader ordet til Astrid, som til vores store glæde deler interessen for at lave god mad. Astrid har optrådt et par gange på bloggen tidligere, både som håndmodel og skribent.

Astrid har i år faget Hjemkundskab i skolen, men er allerede mange niveauer over det, der bliver undervist i, da vi ofte laver mad sammen herhjemme.

Når man er en topswag teenager, så hedder vores elskede, traditionelle “Brændende kærlighed” selvfølgelig “Burning love”.

Brændende kærlighed – værsgo

Nu til Astrid:

Torsdag aften skulle jeg lave brændende kærlighed med rodfrugter til aftensmad. Jeg har maddag hver torsdag, men – jeg er en travl teenager – så det er ikke så tit, det bliver overholdt.

Til den brændende kærlighed er det meningen – i den originale version – at der er bacon i (mums), men det var der jo selvfølgelig ikke i den her lidt sundere opskrift. Min Far elsker bacon, så for at gøre ham glad, kom jeg lidt bacon i alligevel.

Selve mosen er let nok at lave og tager ikke så forfærdelig lang tid. For at spare på fedtet bliver både skinke og bacon bagt i ovnen. Det bliver lige så sprødt, som hvis man steger det på panden.

Opskrift:

  • 1 selleri
  • 2 pastinakker
  • 8 gulerødder
  • Du bestemmer selv sammensætningen af rodfrugter, der skal være ca 1 kg i alt
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk smør
  • salt og peber
  • 4-5 løg
  • 2 tsk smør og to tsk rapsolie
  • 100 g parma skinke og evt lidt bacon til din søde far – undlad kød, hvis du vil have en vegetarisk udgave

Fremgangs måde:

Rens og skær sellerien, pastinakkerne og gulerødderne i stykker.

Man må ikke lege med maden, man må ikke lege med maden…

Kog rodfrugterne, til de bliver helt lækre møre. Hæld det kogende vand ned i en skål og gem det til senere, når det hele skal moses. Mos alle rodfrugterne til en grov mos. Pisk mosen igennem med mælk. Tilsæt desuden smør, salt og peber og evt. noget af grøntsagsvandet, men ikke for meget, så bliver mosen for tynd.

Masser af bløde, stegte løg hører sig selvfølgelig til

Skær løgene i tynde både og sauter dem gyldne og lækre i smør, olie, salt og peber.

Skinke og bacon bages sprødt i ovnen for at spare på fedtstoffet

Bag skinkeskiverne (sammen med bacon hvis du vil have det med) i ovnen ved 225 grader i 5-6 minutter. Hvis du har bacon med, skal det have lidt længere tid.

Anret og spis.

Det smager godt.

Ses!

/Astrid

Fotograf Martin Kaufmann

 

6 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Pernille says:

    Godt gået Astrid håber I og M læser med, så de kan få lidt inspiration. Pernille

    • Mette says: (Author)

      Hihi – ja, lad os lige satse på, de gør det.
      Ellers er jeg sikker på, Astrid tager elever i sin køkkenskole 🙂

  2. Vibeke Lentz says:

    Denne udgave af brændende kærlighed lyder virkelig lækkert, jeg tror mine børn og mand ville elske den,så det må afprøves:)

    • Mette says: (Author)

      Kære Vibeke,
      Velkommen tilbage. Godt at have dig her igen 🙂
      Ja, de vil uden tvivl elske dig endnu mere efter sådan en omgang. Send kærlighed deres vej og få det mangefold retur!
      kh, Mette

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!