Mangois med kokosmælk og lime

Tidligere på ugen var jeg (igen) så heldig at få gode mangoer importeret direkte fra Indien. Denne gang var det også Alphonso, men de var tilmed økologiske.

En hel kasse Alphonso – jubiii!

Når jeg har rejst i Indien, er jeg i øvrigt blevet positivt overrasket over, hvor mange varer man faktisk kan købe økologiske. Det er absolut et positivt tegn. Jeg plejer at slæbe hjem af økologiske krydderier til en noget anden pris og kvalitet end i Danmark.

Mangosæsonen er ved at gå på hæld i Indien, men jeg synes stadig, det er et enormt privilegium, at jeg i år har smagt helt perfekte mangoer og lige pludselig “lært”, hvor stor forskellen er.

Næste år må jeg se, om det ikke kan lykkes at komme derned, mens der er mangosæson. Der er nemlig plantager med samme pluk-selv koncept, som vi kender fra jordbær og det kunne da være ret sjovt at prøve.

I håbet om at sommeren kan lokkes tilbage, bestemte jeg at dedikere to af mangoerne til ispinde. Jeg må indrømme, at jeg altid irriteres lidt over de forme, som fylder så meget op i køkkenskabet, men på den anden side synes jeg jo, det er ret hyggeligt at kunne anvende dem nu.

To mangoer med en dedikeret skæbne

Isen her er baseret på kokosmælk og dermed en mellemting mellem sorbet og rigtig “flødeis”.

Sukkerlage

  • 2 spsk glukose
  • 110 gr rørsukker
  • 180 ml vand

Is

  • 250 ml kokosmælk
  • Saft af 1 lime
  • 250 gr mangokød

Alle ingredienserne til sukkerlagen koges op til sukkeret er helt opløst. Køl af

Blend mangokød med den afkølede sukkerlage, kokosmælk og limesaft til det er en homogen masse.

Frys ind til en konsistens som grød på ismaskinen og fyld det derefter på dine ønskede forme.

Neglemodel/is-fremviser

Uhm – de blev altså rigtig rigtig gode og jeg kan sagtens forestille mig samme opskrift med andre tropiske frugter, som passer godt til kokosmælk.

Vi prøvesmagte i går aftes efter Skt Hans fest hos Årstiderne. Ikke nogen dum natmad.

Har du smagt helt friske mangoer, som er modnet naturligt og uden gas?

Hav en skøn søndag!

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *