Chorizo happer

Somme tider er det lidt hyggeligt med en lille snack…… enten for at holde gæsterne hen, fordi maden ikke er helt færdig eller for at gøre lidt ekstra ud af måltidet og overraske lidt. 

Jeg har et lille sikkert hit, som er super enkelt og altid vækker begejstring – hos både store og små. 

Og nu hvor det alligevel liiiiiiige straks er fredag aften, så synes jeg, timingen for at dele denne opskrift er god. 

Ingredienserne er ganske få: 

MEGET få ingredienser

 

  • Skrubbede og vaskede kartofler
  • Rosmarinkviste
  • Friske små chorizopølser i halve – eller lidt større pølser i tykke skiver 

Start med at skære nogle halvtykke skiver af kartoflerne og del hver skive på midten, læg en rosmarinkvist på og sæt med en cocktailpind en halv chorizopølse på. Sørg for at pinden bliver stukket helt igennem kartoffel og pølse. 

Sådan ser det små "ryttere" ud, når de er klar til ovnen

Bages i ovnen ved 200 grader til kartoflerne er møre og pølserne gyldne. 

Det er da nemt! 

Hvis man drak øl, ville det sikkert smage fortrinligt til.

Og nej, det er ikke nødvendigt at krydre kartoflerne. Pølserne er temmelig salte og når der bliver godt varmt i ovnen, så smelter der en del fedt af pølserne, som samtidig krydrer kartoflerne. 

De små cocktail chorizo-banditter kan du bl.a. købe i Irma. 

Hav en rigtig dejlig aften.

Mange hilsner, Mette

Fotograf: Martin Kaufmann

5 thoughts on “Chorizo happer”

  1. Den har lige fået en testtur her til aften og smagte dejligt – næsten ligeså godt som Mettes blev det konkluderet :-). Har også bagt græskarbollerne her til aften, de ser fantastiske ud og smager supergodt. Har smidt surdejen ud og går nu over til kun at bage på øl ! knus og god weekend. Pernille

    1. Hihi – hvor dejligt at høre.
      Græskarbollerne er også øverst på vores hitliste og vi synes, det er meget sæsonagtigt at bruge Påskeøl 🙂
      Hav en skøn weekend.
      Knus – også fra Tante Mie – Mette

  2. Det lyder utrolig nemt og lækkert!
    Vil lave det til nogle gæster imorgen, og vil bare høre hvor lang tid de sådan cirka skal have ved de 200 grader?

  3. Hej Christine,

    Det afhænger lidt af, hvor tykt du skærer kartoflerne og hvilke pølser, du bruger men i omegnen af 15 – 20 minutter 🙂

    Rigtig god fornøjelse.

    Mange hilsner,
    Mette

Leave a Reply to Mette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *