Bagte kartofler og rodfrugter – Tips & tricks

Nu til en mere af de nemme ………

Jeg tror ikke, der er den husstand i Danmark, som efterhånden ikke har tilegnet sig de bagte rodfrugter som en standard del af tilbehøret i vinterhalvåret og derfor kan dette indlæg måske også virke lidt omsonst.

Så smukt kan rodfrugter tage sig ud

MEN – jeg skriver det altså alligevel, for det var en øjenåbner for mig.

Du starter naturligvis med at skære dine rodfrugter i stykker. Jo større stykker, jo længere bagetid. Tidligere holdt jeg af at lave nogle store rustikke stykker, men i dag laver jeg faktisk meget hellere nogle mindre tern, for så er det ikke blot et tilbehør, man kan få i weekenden, hvor madlavningen gerne må tage lidt længere tid, så er det også noget, man kan nå til hverdag.

Og nu til tricket:

Når du har skåret dine kartofler i tern, så lægger du dem i koldt vand for at fjerne noget af stivelsen. Det behøver ikke være så længe, da du har fået skabt meget overflade ved at lave mindre tern og dermed går det hurtigere at få stivelsen ud. Skyl kartoffelternene og TØR dem. Bland dem med de øvrige rodfrugter, som ikke indeholder så meget stivelse og derfor ikke behøver udblødning, olivenolie, en del salt, masser af frisk timian eller rosmarin samt 4-5 (der er ingen grund til at være nærig, det kommer ikke til at smage af tyrkisk basar) hele fed hvidløg MED skal på. Vend det hele godt rundt og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Helst i et enkelt lag – igen så går det hurtigere. Har du gang i mad til storfamilien, så brug to bageplader og varmluft.

Sprøde, dejlige rodfrugter

Bages ved 200 grader i ca 30 minutter og du vil nu opleve, at dine kartofler bliver meget mere sprøde, end de plejer at være.

Slut badut – så enkelt kan det gøres.

Mange hilsner,

Mette

Fotograf: Martin Kaufmann

3 thoughts on “Bagte kartofler og rodfrugter – Tips & tricks”

  1. Tak, det var et godt kartoffeltip, som jeg vil afprøve sporenstregs 🙂

    Jeg har iøvrigt et spørgsmål om varmluft kontra almindelig opvarmning. Hvornår bruger man hvad?

    Kh. Christine

    1. Kære Christine,

      Jeg håber, du vil blive lige så begejstret for tricket, som jeg er.

      Mht varmluft, så er det lidt en trosretning ……. hvis jeg skal have flere plader i ovnen på een gang, så bruger jeg varmluft, men ellers er det primært almindelig over/undervarme i vores ovn. Når man bager brød ved almindelig varme, så udvikles skorpen langsommere og bliver både tykkere og mere sprød. Og det vil vi jo gerne have
      🙂 Derudover så kan det være vanskeligt at “styre” varmluften, alt bliver bagt hurtigere og hårdere!!

      Håber du kan bruge det til noget.

      Hav en dejlig aften.

      kh, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *