Endnu en herlig aften hos Pony

For nogle uger siden var vi en tur på Vesterbro. Nærmere bestemt koncert med Oh Land og forinden en middag på Pony.

Det er næsten 1 år siden, jeg sidst skrev om Pony og selvom jeg har været der flere gange siden, så var det først nu, der var en anledning til igen at skrive om den fantastisk, hyggelige, lille restaurant.

Her er ikke selskabslokaler på 1. salen eller romantiske tomandsborde, hvor man spiser liggende. Pony er en no-nonsense restaurant, hvor man kommer for at spise ærlig, ukrukket mad, drikke velvalgt vin, nyde god betjening og et par kække bemærkninger.

Ponys herlige grydebrød på bornholmsk hvede med rørt smør - MUMS

Jovist er restauranten Kadeaus lillebror og afsættet er fra Bornholm, men det er nu ikke fordi der udelukkende serveres bornholmske råvarer på restauranten. Personligt kunne jeg faktisk godt tænke mig, at der blev gjort op med denne forventning/forudsætning, så den enten bliver helt droppet eller der bliver satset mere på at fortælle om ingrediensernes herkomst.

Det første man får sat foran sig på Pony, er det skønne grydebrød bagt på bornholmsk hvedemel. Det er en ret i sig selv og en af dem, man skal vogte sig for ikke at komme til at spise for meget af. Brødet serveres i rustikke stykker, lunt og med herligt koldt, rørt smør til. Uha – det er så godt, at jeg kunne tage på Pony blot for at spise brødet.

Brisler, spinat og portulak

Vores første ret var perfekt stegte kalvebrisler med en helt glat pure på brune løg, røget yoghurt, små friske spinatblade og nogle meget fine røde stilke af solportulak.

Rettens tilbehør var faktisk en genganger fra en ret, Lars Lundø, som er køkkenchef på Pony, havde lavet til sidste NaCl middag.

Her serverede Lars stegt økologisk lammelever med samme slags røgede yoghurt og løgpure. Dét tilbehør er simpelthen et pletskud. Det røgede fra yoghurten og de søde løg passer simpelthen så fantastisk til stegt kød og erindringen var så stærk, at jeg næsten fik flashback til den middag – også selvom retten ikke var identisk.

Blæksprutte og græskar

Næste ret var grillet blæksprutte, butternut squash, ansjos, agurk, græskarkerner. Retten var kold, men der var god smag i de tynde skiver af blæksprutte. En meget mild ret, som fik lidt modspil af bronzefennikel og sprøde græskarkerner.

Grød med andehjerter

På Pony er det næsten sikkert og vist, at der altid er en eller anden form for grød på kortet. Jeg har flere gange fået denne speltgrød, som jeg er absolut helt tosset med.
Opskriften var for nylig at finde i Gastro, så nu kan jeg heldigvis lave et fiks til mig selv derhjemme, når trangen melder sig.
Foruden grøden lavet på speltflager og -kerner, var der puffet spelt, rigelige mængder Arla Unika Havgus og lækre stegte stykker af sprængt lammehjerte og så det lille fine touch, som jeg første gang så hos Mikkel Marshall: hakkede asier. Genialt.
Lars´ grød er totalt comfortfood og jeg får altid lyst til at krybe hjem i sofaen med et tæppe og så denne skål af vidunderlig grød.

Kulmule og porre

Den første hovedret var et stykke perfekt bagt kulmule med grillet porre, blomsterkarse, creme fraiche og helt rogn.
En dejlig ret, hvor gode grøntsager spillede hovedrollen sammen med et helt igennem stykke eminent tilberedt fisk.
Lammebryst og kål

Næste hovedret var smørmørt lammebryst fra Vibygård med herlig stegeskorpe, grønlangkål, grønkål med sennepsvinaigrette, tørret lille kål, svenske tyttebær og en dejlige skysauce.

Lammebrystet var først tilberedt nænsomt i sous vide og derefter stegt op for et få den gode og velsmagende skorpe. Tilbehøret med hele fire slags kål var dejligt og jeg var især begejstret for den helt glatte og blendede grønlangkål, der næsten fungerede som en sauce.
De tørrede tyttebær var skønne, dem skal jeg have fat i, så jeg kan drysse dem over vinterens stegerette med rund hånd.
Resten var simpelthen også så fin og julet, at det var svært ikke at få associationer til et juletræ, da tallerkenen kom på bordet.
Æble, hvid chokolade og ristet brød

Jeg havde egentlig set frem til en ny fortolkning af risalamande (det er jo December), da vi bestilte bord, men istedet fik vi en mere frisk dessert lavet på en kompot på æbler af sorten Aroma, et intenst hvidt chokoladeskum samt kandiseret hvid chokolade og til sidst en æblegranite og ristet brød.
Relativt enkelt, men ganske dejligt. Jeg savnede ikke min kirsebærsauce, da den sidste mundfuld var taget.

Det var i sandhed et herligt gensyn på Pony. Jeg kan så godt lide, at restauranten gør det nemt at nyde og skaber rammerne for et godt måltid til en yderst rimelig pris.

Der er åbent på Pony i de næste 3 dage, Nytårsaften og herefter sædvanligt fra tirsdag til søndag (aftensmad only). Jeg kunne godt….!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Ps Det var forresten også en skøn koncert: http://gaffa.dk/anmeldelse/79088!!

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Kristina says:

    Flotte flotte billeder og det lyder jo bare lækkert det hele!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!