Uimodståelige cashewnødder

Lørdag fejrede vi min fødselsdag og det skal der nok komme lidt billeder fra, men lige nu vil jeg bare dele opskriften på nogle forrygende cashewnødder, der gik som varmt brød!

Spicy cashewnødder

Spicy cashewnødder



Cashewnødderne vendes med en spicy blanding af krydderier samt soja og bages i ovnen. Det er hurtigt at lave og der er stort set ingen opvask efterfølgende – kun en enkelt gryde.

Spicy cashewnødder

  • 1 spsk rørsukker
  • 2 spsk moscovadosukker
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk soja
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 tsk friskrevet limeskal
  • Lidt salt – men pas på, sojaen salter og hvis du har brug ristede cashewnødder, vil der ofte være tilsat salt også
  • 5 dl cashewnødder (både rå og ristede kan bruges)

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland de to slags sukker med vand og soja i en gryde. Bring gryden i kog og lad det koge til sukkert er opløst. Tilsæt krydderierne og rør rundt.

Vend cashewnødderne i blandingen og check, om der skal ekstra salt i.

Bred nødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca 15 minutter eller til nødderne er gyldne og sprøde.

Servér til en cocktail, som aperitif eller i en salat.
Nødderne ligger på en lille, fin, oval assiette fra Pillivuyt. Find den her.

God fornøjelse.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

12 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Godmorgen Mette!
    Det ser super lækkert ud! Det vil jeg lave til min veninde, som elsker cashewnødder. En perfekt lille gave til hende. Men jeg må hellere lave en portion til mig selv først, så jeg kan få prøvesmagt dem. 😉 Dejligt med noget andet end de gængse saltmandler man får overalt for tiden.
    Mvh Ulrika

    • Mette says: (Author)

      Godmorgen Ulrika,
      De var simpelthen så gode og vi spiste næsten rub og stub et helt kilo.
      Jeg nåede liiiiige at få samlet lidt fra til foto, for den opskrift havde helt klart dele-potentiale!
      Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den.
      Og tusind tak for fødselsdagshilsenen.
      Mange hilsner, Mette

  2. Ps! Og tillykke med fødselsdagen i lørdags! 🙂

  3. Sine says:

    Uhh de ser gode ud!! Tillykke fra mig også – 14. september var en fantastisk dag at have fødselsdag på i år!! Også i år!! 😀

    • Mette says: (Author)

      Kære Sine,
      Tusind tak. Jeg var nu lidt bagud. Min “rigtige” fødselsdag var i sommer, den blev blot fejret i lørdags 🙂 Mon du havde fødselsdag i lørdags????

  4. Maria Rubæk says:

    Kære Mette

    det lyder da bare så skønt! 🙂 Mon ikke også, man kan bruge mandler og diverse andre nødder?
    Jeg glæder mig til at udfritte Pernille om de lækre ting, du serverede, når jeg skal en skøn weekend til Sverige med hende!

    Kh Maria

    • Mette says: (Author)

      Ork jo, bare gå i gang med nøddeeksperimenterne. Det er en super “marinade,” som uden tvivl bør kunne anvendes til alle andre nødder også.
      Og så skal I to til Sverige. Hvor bliver det bare vidunderligt!!!!!

      Kh, Mette

  5. Pernille says:

    Maria vi laver dem i Sverige! Jeg har tilfældigvis 1 kg cashewnødder 🙂

  6. Maria Rubæk says:

    Det lyder super Pernille, så håber jeg , at vi også kan finde nogle kantareller. Mette; min Ida skal også med, Pernille har overblik over, om der er ledige pladser på bagsædet ☺

    • Mette says: (Author)

      Det lyder altså som en skøn tur! Hyg jer og NYD det!
      Jeg aftager hjertens gerne kantareller og rørhatte 🙂

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!