Til alle oste-elskere: “Spis brød til”

Okay, det er næppe nogen hemmelighed længere, at jeg er tosset med Arla Unika.

Det er nogle eminente oste og jeg synes, det er så dejligt, at vi (igen) kan lave så vidunderlige oste i Danmark. Nuvel, der er også en masse små mejerier, som laver virkelig gode oste, men der er POWER i Unika ostene, som man ikke finder mange andre steder.

Nuvel “spis brød til” kan du sige og det synes jeg, vi skal lave i dag.

Knækbrød med græskarkerner og sesam

Godt, knasende sprødt og super tyndt knækbrød. Med græskarkerner og sesam.Man tager:

  • 1 1/2 dl yoghurt naturel
  • 125 gr hvedemel
  • 65 gr grov uremel eller anden fuldkornsmel
  • 1/4 tsk natron
  • 3,5 g groft salt
  • Græskarkerner og/eller sesam – måske noget helt 3. … Du bestemmer!

Ælt alle ingredienser sammen relativt hurtigt. Dejen tåler ikke at blive arbejdet med for længe.

Lad dejen hvile i 10 minutter og del en i mindre stykker og rul hvert stykke ud, så det er MEGET MEGET tyndt! Brug masser af mel og hvis dejen er alt for genstridig, kan du godt ælte lidt mere mel i den.

Når jeg siger, du skal rulle dejen tyndt ud, så mener jeg det. Tyndere end et dankort! Basta!

Til gengæld må du rulle dejen i lige så tossede former, du vil.

Læg dejen på bagepapir, pensl med vand og drys med rigeligt kerner og flagesalt.

Bages i ovnen ved 225 grader. Det går stærkt og du skal ikke løbe alt for langt væk. Regn med, at en portion tager 6-9 minutter at bage.

Bræk gerne de færdige plader i lidt mindre stykker eller servér dem og lad dine gæster selv lave de stykker, de har lyst til.

Mere sprødt og lækkert knækbrød

Stay tuned – der kommer meget snart en beretning fra (endnu) en Arla Unika middag.

Hav en dejlig dag.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

 

 

10 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Mille says:

    Hej igen:))
    jeg er lige blevet klar med at bage de her knäkbröd,tak for opskriften:)))

  2. Mille says:

    Ja:))) De blev bare så gode,jeg lavede dobbelt portion,
    og dryssede med sesamfrö og maldon salt.

    • Mette says: (Author)

      Skønt at høre, Mille.
      Og tak for tilføjelsen. Du har fuldstændig ret, knækbrødet SKAL drysses med salt, det har jeg helt glemt at skrive (og forresten også glemt på den fotograferede portion). Sikke noget sjusk!!

  3. Ostesnak.dk says:

    Ser bare lækkert ud – og som perfekt ledsager til ost. Glæder mig til at prøve opskriften af.

    • Mette says: (Author)

      Hej Camilla,
      Ja – det er nemlig en super ledsager til ost og mulighederne for variation er uendelige.
      Lige nu drømmer jeg om en fuldmoden Mont D´or og et stykke knækbrød 🙂
      Hav en dejlig aften.
      Mange hilsner, Mette

  4. Ostesnak.dk says:

    Mont d’Or og knækbrød? Ja, det lyder sørme skønt!!!!

  5. Hvor ser det lækkert ud – tak for opskrift! (:

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!