Salat af rodfrugter, karse, pengeurt, agerstedmoder, rapsblomster og lidt snyd

Hvad er et køkken uden de rette gadgets?!Havde det ikke været for min seneste anskaffelse, havde jeg ikke haft meget at skrive om i dette indlæg.

Men …… der er masser af grund til dette indlæg.

Japansk slicer

En japansk slicer burde findes i ethvert hjem, hvor man godt kan lide at lege med forskellige udskæringer og hvor mandolinen ikke længere slår til.

Jeg blev inspireret for nylig på en rigtig fin restaurant udenfor Gøteborg: Gunnebo Slott, som du snart kan læse meget mere om her på bloggen. Her fik jeg serveret en salat, hvor denne slicer netop var brugt og jeg blev fascineret af, at man kan skabe nogle meget lange bånd/spaghetti, som – og ja, det vil de fleste sikkert synes er noget pjat – men som jeg, personligt, synes smager helt anerledes end en sønderrevet gulerod. Fluks blev tingesten bestilt hjem og selvom det kan se ud som om, vi er ude i noget TV-shop, så endte det med et internet-køb.

Flotte tynde bånd

Bevæbnet med et par håndfulde rodfrugter fra den gode Søren Wiuff: 2 slags majroer, ræddiker, skønne chantenaygulerødder smøgede jeg ærmerne op og gik i gang.Man kan faktisk sætte en boremaskine til og droppe det mekaniske drejehåndtag, men jeg valgte nu den hyggelige gammeldags metode og det tog hellere ikke særlig lang tid, før jeg havde masser af flotte grøntsagskrøller.

Kombineret med fantastisk karse – også fra Søren Wiuff – og den pengeurt, som han også har gjort mig helt afhængig af, så var der hurtigt en skøn salat klar på en aften, hvor opfindsomheden til at begynde med ikke havde været for stor.

Til sidst kom lidt blomster af henholdsvis agerstedmoder og raps også på.

Smuk salat

Og nu til snyderiet: Sticks ´n sushi laver en gomadressing, som jeg er temmelig vild med og selvom jeg ellers foragter købe-dressinger (kald mig bare snobbet), så er dette altså et valg, som jeg af og til tyer til.

Når jeg finder en god opskrift, som kan erstatte køberiet, så skal jeg nok dele den med dig.

Vupti – en helt vildt smuk og utrolig velsmagende salat kreeret på – næsten – ingen tid.

Velbekomme.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

15 thoughts on “Salat af rodfrugter, karse, pengeurt, agerstedmoder, rapsblomster og lidt snyd”

 1. Godmorgen Mette, hvor ser det flot ud. Ligesom alt andet du laver 🙂
  Jeg HAR ikke plads til flere gadgets…. og det er fakta! Men, hvor har der været mange tanker om ikke der var et eller andet der kunne komme ud, så sådan en dims her kunne få en plads. Jeg tror hurtigt at den bliver helt uundværlig i køkkenet 🙂
  Mange hilsener fra
  Lotte

  1. Tusind tak for de søde ord, det er bare så skønt at høre, Lotte.

   Hånden på hjertet, så havde jeg heller ikke plads, men indtil for kort tid siden havde jeg et helt køkkenskab, som var fyldt op med en – desværre – ubrugelig køkkenmaskine, så nu er der blevet ryddet ud med mulighed for rum til mere anvendeligt grej.

   One-in/ one-out ! (Men sig det ikke til fotografen!)

   Kh, Mette

 2. Hej Mette

  Sikke en smuk salat du har kreeret!

  Man skal aldrig gå ned på udstyr (-:
  Jeg har faktisk en spiralizer stående oppe i det øverste køkkenskab og samler støv…
  Jeg syntes den er svær at bruge, forstået på dem måde at hvis den grøntsag man nu gerne vil bruge ikke har den rigtige tykkelse og længde, så dur den bare ikke så godt, oplever du også det?

  Vi kan dog hurtige blive enige om at når det så fungerer, ja så får man de smukkeste salater – eller grøntsags spaghetti til en low carb pasta ret 😉

  God dag
  Kh Maria

  1. Hej Maria,

   Tusind tak for de søde ord.

   Jeg har endnu ikke oplevet problemer, som du beskriver. Længden kan justeret på den jeg har og med mindre det er meget tynde grøntsager, jeg bruger, så er tykkelsen heller ikke noget problem.
   Jeg blev lidt overrasket over, at det eneste jeg kan variere er bredden på strimlerne og ikke faconen, jeg troede (naivt), jeg ville kunne lave alle mulige (og umulige) slices:-)

   Og ja, det er nogle smukke produkter, man kan lave og grøntsagsspaghetti, det skal jeg bestemt også snart have gang i!

   Hav en rigtig dejlig dag.

   Kh, Mette

  1. Ja, det kan jeg altså godt forstå!!

   Jeg har aldrig set den i stål. Det må jeg vist have researchet lidt på!

 3. :))) ja jeg ved det.Jeg er meget glad for den.kan tänke mig at min er noget dyrrere end den du har köbt i plast vil jeg tro.

  1. Ja, det er den også 🙂

   Nu starter jeg lige med at se hvor meget, jeg får brugt plast modellen ……

   Men supersej, det er den altså!

 4. Ja det er den:)Men man skal bruge den ret ofte,når det er i den pris klasse synes jeg.
  Spändende at se på din blogg,hvad du får lavet med den:)))

 5. Hejsa
  Sikke en fin salat – og ikke mindst blog 🙂 Hvor har du støvet den der sjove anordning op henne, kan du ligge et link ind til den webshop du købte igennem?

  /Tine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *