Meatballs i wok på grill – thai streetfood at home

Vi fortsætter, hvor vi slap i går med wok på grill og thaimad.

_DSC1842

Så er aftensmaden ved at være klar – de uundværlige krydderurter til sidst


Rigtig mange gadekøkkener i Thailand sælger en form for kødboller: Look chin.

_DSC1794

Olie varmes godt op

De er saftige og velsmagende, men det allerbedste er saucen eller marinaden, som de er søbede godt og grundigt ind i.

_DSC1797

Tilsæt marinaden og varm godt igennem

I dag får du min variant, som igen bliver tilberedt på hot wokken.

Kødboller
(Snacks eller del af en større thai middag til 6 personer)

  • 1/2 kg hakket svinekød eller kylling
  • 1 spsk salt
  • 2 æg
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk finthakket frisk koriander

Start med at røre farsen rigtig godt sammen og smag den til, om der skal tilsættes mere salt.

Lad farsen hvile. Gerne op til 30 minutter.

Form kødboller i en størrelse som små golfbolde og kog eller damp dem i 4 minutter.

Tag kødbollerne op og lad dem dryppe godt af på et stykke køkkenrulle, mens du tilbereder marinaden.

_DSC1802

De dampede kødboller kommes i

Marinade

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 dl soja
  • 2-3 røde chili (afhængig af hvor stærke de er)
  • 75 gr ingefær
  • 100 gr sukker

Hak løget i tern og hvidløgsfeddene fint. Skær chilierne i skiver og hak ingefær fint. Varm olien i wokken og sauter først de to slags løg i små 10 minutter, til de er gennemsigtige, bløde og uden farve. Hæld soja på og reducer let. Til sidst tilsættes chili ingefær og sukker. Kog saucen godt ind og smag den til.

Vend kødbollerne grundigt i saucen, så de suger en masse af den gode smag til sig.

_DSC1807

De skal også have fuld skrald

Hav en dejlig fredag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Wok fra Hot Wok

_DSC1833

Så behøver man (næsten) ikke rejse til Thailand

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!