Den sidste thairet i denne omgang – og som blev tilberedt på hotwokken er – selvfølgelig – en klassisk rød karry.
Igen er Henrik Yde foregangsmanden og hvis du allerede har købt de magiske sorte kartoner i Irma med hans karrysauce, så ved du nu, hvad der venter.
Det tager selvfølgelig lidt tid at lave sin egen karry, men det er et sjovt projekt og det er rart at vide, hvad der er i de glas, man nogle gange tager fuldstændig for givet.
Chilimængden er helt op til dig. Du kan også sagtens bruge tørrede chilier, som du udbløder og endelig afhænger styrken og dermed mængden selvfølgelig af, hvor stærke de chilier er, som du anvender.
Leg selv med mængden og tilpas til din egen gane.
Rød karry
- 2 tsk korianderfrø
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk hvide peberkorn
- 3 friske chilier
- 2 tsk galanga
- 4 stilke citrongræs
- 4 kaffirlimeblade
- 2 finthakkede skalotteløg
- 8 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk rejepasta
Resten af saucen
- 2 spsk sesamolie
- 2 dåser kokosmælk
- 4 kaffirlimeblade
- 2-3 spsk fiskesauce
Grøntsager
- 2 spsk sesamolie
- 1 stort almindeligt løg i strimler
- 1 romanscu i buketter
- 1 stor rød peberfrugt i strimler
- Frisk thaibasilikum
- et par håndfulde edamamebønner
- Rød frisk chili i skiver
Rist koriander, peber og kommen på en middelvarm pande og stød dem derefter til pulver i en morter eller kaffekværn. Jeg har en gammel kaffekværn, jeg kun bruger til det formål.
Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til det bliver en ensartet masse.
Kom karrypastaen på en varm pande med sesamoilen og lad den svitse kort, før kokosmælk, limeblade og fiskesauce tilsættes. Smag saucen til og juster, hvis det er nødvendigt.
Hæld karrysaucen af panden og varm igen sesamolie op. Svits grøntsagerne heri, til de får lidt farve.
Hæld karrysaucen på og kog igennem, til grøntsagerne har det bid, du ønsker.
Herfra kan du vælge, om retten skal være vegetarisk eller du vil tilføre protein.
Vi grlilede to andebryster ved siden af og skar dem i tynde skiver og kom i saucen.
Vegetarisk er retten mindst lige så skøn.
Husk generøse mængder af thaibasilikum, edamamebønner og chili på retten, når du serverer.
God weekend!
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Wok fra Hot Wok