Rød karry – HELT fra bunden – og på grillen

Den sidste thairet i denne omgang – og som blev tilberedt på hotwokken er – selvfølgelig – en klassisk rød karry.

_DSC1888

Lidt chili må der også gerne komme på toppen


Igen er Henrik Yde foregangsmanden og hvis du allerede har købt de magiske sorte kartoner i Irma med hans karrysauce, så ved du nu, hvad der venter.

_DSC1874

Løg svitses i wokken

Det tager selvfølgelig lidt tid at lave sin egen karry, men det er et sjovt projekt og det er rart at vide, hvad der er i de glas, man nogle gange tager fuldstændig for givet.

_DSC1876

Grøntsager hældes på

Chilimængden er helt op til dig. Du kan også sagtens bruge tørrede chilier, som du udbløder og endelig afhænger styrken og dermed mængden selvfølgelig af, hvor stærke de chilier er, som du anvender.

_DSC1877

Der skal fyres godt op under blusset

Leg selv med mængden og tilpas til din egen gane.

Rød karry

  • 2 tsk korianderfrø
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk hvide peberkorn
  • 3 friske chilier
  • 2 tsk galanga
  • 4 stilke citrongræs
  • 4 kaffirlimeblade
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 8 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk rejepasta

Resten af saucen

  • 2 spsk sesamolie
  • 2 dåser kokosmælk
  • 4 kaffirlimeblade
  • 2-3 spsk fiskesauce

Grøntsager

  • 2 spsk sesamolie
  • 1 stort almindeligt løg i strimler
  • 1 romanscu i buketter
  • 1 stor rød peberfrugt i strimler
  • Frisk thaibasilikum
  • et par håndfulde edamamebønner
  • Rød frisk chili i skiver

Rist koriander, peber og kommen på en middelvarm pande og stød dem derefter til pulver i en morter eller kaffekværn. Jeg har en gammel kaffekværn, jeg kun bruger til det formål.

Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til det bliver en ensartet masse.

Kom karrypastaen på en varm pande med sesamoilen og lad den svitse kort, før kokosmælk, limeblade og fiskesauce tilsættes. Smag saucen til og juster, hvis det er nødvendigt.

Hæld karrysaucen af panden og varm igen sesamolie op. Svits grøntsagerne heri, til de får lidt farve.

Hæld karrysaucen på og kog igennem, til grøntsagerne har det bid, du ønsker.

_DSC1880

Karry hældes på

Herfra kan du vælge, om retten skal være vegetarisk eller du vil tilføre protein.

Vi grlilede to andebryster ved siden af og skar dem i tynde skiver og kom i saucen.

Vegetarisk er retten mindst lige så skøn.

_DSC1885

En håndfuld sojabønner og krydderurter gør underværker

Husk generøse mængder af thaibasilikum, edamamebønner og chili på retten, når du serverer.

God weekend!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Wok fra Hot Wok

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!