Små ostekager med appelsin og vanille

Det er fredag og traditionen tro, så skal vi liiiiiiige have en lille snack.

For en gang skyld er det en sød variant, idet jeg for et par weekender siden bagte jeg nogle små særlige ostekager.

Stort fad eller små kager?

Stort fad eller små kager?



Osten Loke, som kommer fra Arla Unika, er jeg blevet temmelig ….fascineret af. Det er en langtidssyrnet friskost med en meget fin syrlig smag og dog alligevel samme cremethed som en mere almindelig flødeost.

Simpel indpakning - fantastisk ost

Simpel indpakning – fantastisk ost

Strukturen er mere løs i det i forhold til andre flødeoste, men som her hvor den bliver brugt i bagværk er det kun en fordel, for det gør den nemmere at røre ud i dejen.

De små kager her er meget saftige og bløde. De har ikke helt samme “kagestruktur” som en vanlig rørekage, men mængden af mel er også yderst begrænset og der bliver ikke brugt nogen form for hævemiddel – udover æggene, naturligvis.

Jeg har valgt at smagsætte de små herligheder med vanille og appelsin. Du kan naturligvis bruge enhver citrusfrugt, du måtte have lyst til.

  • 3 tsk hjemmelavet vanillesukker
  • 150 gr marcipan
  • 75 gr smør
  • 3 æg
  • 125 gr Loke
  • Skallen af 1 appelsin – fintrevet
  • 15 gr hvedemel

Start med at tage alle ingredienser frem 30 – 60 minutter, før du skal bruge dem. De må meget gerne få stuetemperatur.

Rør marcipan, vanillesukker og smør blødt. Tilsæt æggene et ad gangen og derefter osten og appelsinskallen. Rør til sidst melet i.

Hæld dejen i en sprøjtepose og fyld dem i dine yndlings-mini-forme.

Jeg har brugt både små mini randforme og canelleforme – også i miniformat.

Bag kagerne i 14 minutter ved 210 graders varme – almindelig over/undervarme.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af.

Ved serveringen drysses med lidt flormelis og gerne lidt ekstra friskrevet appelsinskal.
Måske endda lidt grofthakket mynte, hvis du har lyst til det.

Nu også i cannelle format

Nu også i cannelle format

Server kagerne til en god is, som en del af en dessert eller i stedet for en småkage eller petit fours efter en god middag.
Det kan naturligvis også bare være en “pausekage,” når du trænger til en god kop kaffe eller te.

Rigtig god fornøjelse med mini-bageriet.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

13 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Erland says:

    Hold da op det ser godt ud. Elsker ost og elsker snack – så det er jo oplagt at afprøve dette.
    …..og er misundelig på de små forme – besværligt men flot 🙂

    /Erland

    • Mette says: (Author)

      Hej Erland,
      Ja, der er noget med “mini” udgaver 🙂 Jeg har næsten altid forme med hjem, når jeg rejser. Disse er vist fra Paris 🙂
      Hav en dejlig weekend.
      /M

  2. pernille says:

    Det kan godt være det er et stort fad, men pænt er det i hvertfald 🙂

  3. Mille says:

    Hvor ser det godt ud.Har du nogen anelse om hvor jeg kan finde de mini randforme
    her på nettet!
    Eller kan du skrive lidt mere om hvad de hedder:)

    • Mette says: (Author)

      Uha – Mille. Jeg ved det faktisk ikke. Men søg på silikoneforme. Det hedder praktisk nok det samme på tysk. Der er masser af netshops med store udvalg.

  4. Ser rigtig godt ud, Mette!

  5. Mille says:

    Hej igen,hvor mange “huller” er der i den form du har!
    Ved du cirka hvor store kagerne er i diameter:)
    Kigger som en gal på nettet,måske har jeg fundet dem:)

  6. Mille says:

    Hej Mette,tak det er södt af dig:)

  7. Mille says:

    http://www.alibaba.com/showroom/donut-mold.html

    18 st.i den her,så også en med vist nok 20 st.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!