Blomkål, kylling og græskar i ovn – skøn hverdagsmad og perfekt alternativ til traditionel lasagne

Uhm – vi fik altså dejlig aftensmad forleden.

Der er noget ved sådan noget “bradepande-mad”. Det er nemt og når det hele først står i ovnen, så er hænderne fri til at dække bord eller måske endda lave en god salat. Græskar, blomkål og kylling. Det er ingredienserne i hovedtræk.

Blomkålslasagne? Næeh, det kan man vist ikke rigtig kalde det.....

Blomkålslasagne? Næeh, det kan man vist ikke rigtig kalde det…..

Her er også rigelige mængder ost og piskefløde, så jeg tror, det vil være en særdeles god ide med noget grønt til. Du kan gå den enkle vej og lave en blandet grøn salat med en sennepsvinaigrette, men du kan også, gøre det lidt mere avanceret og vælge en gulerodssalat, grønkålssalat eller en skøn salat med avocado, gulerødder og appelsin.

Jeg har brugt manchego ost, fordi det var det, jeg havde. Det var også første gang, jeg prøvede at bruge den ost i en ret og smeltet. Det blev genialt. Super godt og næste gang vil jeg ikke tøve med at anvende den spanske fåreost, i stedet for cheddar, mozzarella eller lignende.

  • 4 udbenede kyllingeoverlår eller 500 gr kylling i tern
  • Mel
  • Flagesalt
  • Frisk timian, rosmarin eller salvie
  • 1 butternut græskar
  • 1 stort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 blomkål eller ca 650 gr blomkålsbuketter
  • 180 ml piskefløde
  • 150 gr groftrevet manchego eller cheddar

Start med at skære kyllingen i tern, ca 2 x 2 cm. Vend kyllingestykkerne godt rundt i mel og salt. Steg dem herefter ved lidt hård varme i olie, så de får lidt stegeskorpe.

Skræl et butternut græskar og skær det i lige så store stykker som kylingen.

Pil rødløget og del det på langs, før du skærer det i tynde skiver.

Skær også de tre hvidløgsfed i skiver.

Vask blomkålet og skær det i så tynde skiver, som du kan, uden det smuldrer helt fra hinanden.

Bland fløden med halvdelen af osten og krydr godt med flagesalt og friskkværnet sort peber.

I en bradepande lægger du nu græskar, kylling, løg og til sidst hvidløg. Drys med alle krydderurterne og hæld fløde/osteblandingen over.

Til sidst dækker du fyldet med blomkålsskiverne. Det er her, du får en enestående chance som taglægger. Stykkerne må gerne dække lidt ind over hinanden.

Drys den resterende ost over “gratinen.”

Bages i ovnen ved 200 grader i ca 25-30 minutter, til blomkålen er mør og gylden.

Og husk salaten.

Server straks.

Mange hilsner,
Mette

Fotograf Martin Kaufmann

7 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Tanja Maria says:

    at man kan forvandle 3 så simple ingredienser til noget, der ser fuldstændig lækkert ud, er mig en gåde! Skal helt sikkert afprøves!

    Stod netop og manglede inspiration til en simpel hverdags ret!

    Tak!

  2. pernille says:

    Det lyder rigtig dejligt og nye hverdagsklassikere er måske det de allerfleste af os egentlig allermest savner inspiration til. Er du snart hjemme igen ? kunne måske godt tænke mig et fad eller 2 inden i drager afsted igen 🙂
    Du mangler at give mig en tilbagemelding på valget af kager, har du nogen comments ?

  3. pernille says:

    Et foreslag til en knap på bloggen “klik hvis du ønsker at få besked, hvis der kommer flere kommentarer til indlægget”. Kan du ikke spørge teknikeren om han kan lave sådan en. Hjemme ???

    • Mette says: (Author)

      God ide. Så behøver man ikke gå ind hvert 5. minut og checke 🙂
      Teknikeren bliver spurgt.
      Check din mailbox 🙂

  4. Anne Visholm says:

    Mums…..vi har lige lavet den i aften (med cheddar). Super lækkert. Og der er rester til i morgen.

    • Mette says: (Author)

      Kære Anne,
      Uhm – det lyder (også) dejligt.
      Og rester er noget af det bedste!
      Kh, Mette

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!