Rygeostcreme til forårets sprøde grøntsager

Nogle gange er det hele enkle bare rigtig godt.

Forleden var der nye danske radiser i Irma til 6 kr for TO bundter. Jeg slog til med det samme og tænkte straks i “sommersalat” baner.

Det endte med en creme på rygeost til at dyppe de sprøde nationalistiske (farverne!) grøntsager i.

Ganske enkelt:

  • 1 del rygeost
  • 1 del creme fraiche, skyr eler yoghurt
  • salt og peber
  • evt lidt citronsaft
  • evt kommen eller purløg

Alt røres sammen og hvis du synes smagen af rygeost er for karakteristisk, så kommer du lidt mere surmælksprodukt i.

Drys gerne med et generøst lag kommen eller purløg.

Velbekomme.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

11 thoughts on “Rygeostcreme til forårets sprøde grøntsager”

  1. Hej Mette

    Uhm, sprøde radiser og rygeost, lækkert! Rygeost er jo desværre endnu en af de ting, jeg ikke kan få her i Frankrig, så jeg må vente indtil sommer i Danmark.

    Jeg kender rigtig godt den rabarberkage, du har postet for nylig, den er så god! Min mor har også hæftet fra Bo Bedre, og min søster har bagt den mange gange. Jeg kan huske selv at have prøvet, men det endte med brændt marengs og flydende dej 🙁 men jeg er heller ikke sådan helt ferm i et køkken.

    Sikke mange skønne middage, du har været ude til, det er dejligt at kunne læse med og savle lidt over beskrivelserne og billederne 🙂

    Ha’ en god aften!

    Kh Nina

    1. Kære Nina,

      Nej – for en gang skyld, har vi noget, som I ikke har. Jeg ville prøve det samme m en blød frisk gedeost eller en Saint-Felicien, men måske skal du ikke have helt så meget creme fraiche i, når du bruger en af de to varianter. Prøv dig lidt frem.

      Sjovt at høre det kagehæfte er så mange steder. Hvem skulle have troet det?!

      Og det overrasker mig faktisk ikke, at du har haft udfordringer m kagen. Den kan netop være lidt tricky…..

      Ja, der har været rigtig mange gode oplevelser og vi har mødt så mange søde og dejlige mennesker! Det er helt vildt. Jeg har jo bare skrevet i 3 måneder…..

      Hav en rigtig dejlig weekend. Jeg skal se Christine i morgen! Jubiii.

      Kh, Mette

      1. God ide med frisk gedeost, jeg må prøve det.

        Så må du altså hilse Christine mange gange! Skal du til Århus?

        Vores weekend går med fejring af Mia, der bliver 2 år i morgen 🙂

        1. Hej Nina,

          Til lykke m Mia. Haaber I havde en rigtig dejlig weekend!

          En hurtig tur til Jylland blev det til og det var bare rart at se dem begge to.

          kh, Mette

          1. Tak, Mette. Vi havde en skøn weekend. Jeg lavede Mette Blomsterbergs hindbærlagkage og min farmors fødselsdagsboller til fødselsdagsfesten 🙂 En lækker lagkage, den kan anbefales!

            Det kribler i mig efter at komme til Danmark, så der må bestilles billet snarest til en lille ferie, hvor jeg forhåbentlig både kan nå Århus og København (ud over Fredericia, hvor mine forældre bor – jeg tror, de ville blive temmelig skuffede over ikke at få set Mia :))

            Din morgenmad med rababerkompot ser så fin ud. Hvem gad ikke godt stå op til sådan en anretning?

            1. Iiih – hvor lyder det dejligt og som en helt rigtig 2 års fødselsdag!!!

              Danmark er så fin og lysegrøn lige nu og aldeles forårs-dejlig, så jeg kan godt forstå, du har lyst til en lille tur herop.

              Sjovt, du nævner den lagkage, den kiggede jeg faktisk på forleden og jeg har stadig hindbær i fryseren, så måske skal jeg følge din anbefaling?!

  2. Hej Mette,

    Det ser rigtig godt ud! Jeg plejer indimellem at spise rygeostcreme med stenbidderrogn eller røget sild.. Det ser lækkert ud med radiserne!

    Vh Ida Marie 🙂

    1. Hej Ida Marie,

      Rygeost er bare godt! Især her om foråret.

      I morgen tror jeg, det bliver noget med rygeost (hjemmelavet), asparges og fjordrejen!

      Hav en dejlig weekend.

      Mange hilsner Mette

    1. Tror faktisk det bliver i dag eller i morgen. Har en meget sød snart 11 årig niece, som skal fejres i morgen…. Nu med lagkage!

Leave a Reply to Ida Marie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *