På tur i Sommerlandet – Skønne Humlebæk

Jeg har et crush på Humlebæk.

Og det er ikke, fordi jeg brændende ønsker mig et af de lækre bondehuse nede ved Sletten Havn eller en af de store kasser på Gl. Strandvej…..

Det er fordi, Humlebæk for mig er blevet essensen af en god start på weekenden!

Selvom vi er trofaste abonnenter hos Årstiderne, så holder vi om fredagen af at køre til Humlebæk og selv vælge vores grøntsager i den skønne gårdbutik, som findes på Krogerup Avlsgaard.

Senere bliver den æstetiske sans tilfredsstillet på Louisiana, når vi i ro og mag og uden alt for mange gæster (for det er der – som regel ikke – sådan en fredag aften) kan se den aktuelle udstilling.

Som regel bliver hele seancen afsluttet med den ganske gode buffet i Louisianas cafe og et besøg i museumsbutikken.

Se dét er en dejlig start på en weekend!

I fredags var der imidlertid et ekstra krydderi.

Årstiderne inviterede nemlig til Åben Gård med markvandring, øl-introduktion og smagsprøver fra grillen.

Fredagen starter hos Årstiderne

Vi kørte derop efter arbejde og nåede det i nogenlunde tid inden lukning kl 18.

Årstiderne havde taget den impulsive beslutning at invitere til åben gård med mulighed for selv at høste grøntsagerne ude i marken. Lige nu bugner marken af grøntsager og der er næsten ikke noget bedre tidspunkt at komme på havebesøg på end nu. Vejrudsigten var lovende og alt disponibelt mandskab, veninder, koner og kærester gav en hånd med.

Ved grillen stod Søren Ejlersen og delte ud af nogle generøse smagsprøver med grillet kød, pølse, salater, bær, skønne ansjoser og pesto. Mums, det var lækkert og et helt måltid i sig selv. Jeg har lagt et billede på Instagram, hvor du kan finde mig under navnet “Becauseitmatters”.

Men højdepunktet var nu at få lov selv at høste grøntsagerne. At udsøge den fineste broccoli, det mest hvide blomkål og den smukkeste buket morgenfruer, det var for mig næsten meditativt.

I marken hos Årstiderne

Jeg kom hjem med sukkerærter og -spirer, skalotte- og rødløg, broccoli, blomkål, spidskål, hestebønner, morgenfruer, kornblomster og et kæmpe flot salathoved.

Foruden de gode handler jeg gjorde i butikken på bl.a. bær, shiitake svampe og salcicciapølse.

Louisiana er der i øjeblikket tre udstillinger.

Louisiana – en dejlig sommeraften

New Nordic, er en udstilling om nordisk arkitektur. Hvordan vi bygger og hvordan det forholder sig til vores samfund. Jeg fik mulighed for at lære lidt mere om den fantastisk smukke Snöhetta, som jeg desværre ikke har oplevet i virkeligheden (endnu), men som har stået på min to-do liste, siden jeg så den første gang.

Et enkelt skrækindjagende kunstværk af Ed Kienzholz: “Five car stud” gjorde et enorm indtryk, når man som publikum på den mest skræmmende vis blev en del af kunstværket/den grusomme handling. Uha. Det var rart at komme ud derfra igen.

Den sidste udstilling er Pink Caviar, som er en imponerende samling af de nyere kunstværker, som er doneret til museet. For os blev det også et herligt gensyn med et værk, vi så sidste år på ArtBasel Unlimited: “Big Trouble” af Allen Ruppersberg, som er en samling Anders And billeder i masonit, hvor essentielle detaljer er skåret ud og placeret andre steder i rummet. Man kan kun trække på smilebåndet af den.

Prikken over i´et og mit sidste hårdtslående argument for at besøge Humlebæk og tage appetitten med sig, er den idylliske og meget kompetente Restaurant Sletten, som ligger nede på Sletten Havn i Humlebæk. Konceptet er enkelt: små retter til små penge. Prøv det!

Rigtig god tur ud i sommerlandet.

 

6 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Cook Valley says:

    Åh ja, jeg står næsten altid på Krogerup, når de slår døren op kl. 13 og handler mine grøntsager og hvad de ellers har af lækre tilbud. Bagefter går turen ned i børnenes skolehave for at luge og høste. I år er høsten dog begrænset, da alle krydderurterne døde i det våde forår undtagen noget løvstikke. Børnene har nu fulgt “Haver til Maver” i 4 år og har et indgående kendskab til dyrkning og pasning af egne grøntsager, økologi og madlavning i de store udekøkkener. Skønt koncept, som børnene desværre stopper i at deltage i efter sommerens høst. Jeg var der også i fredags og smagte, følte og sansede de forskellige lækkerier.

    • Mette says: (Author)

      Ja, det var så skønt i fredags. Jeg håber, succesen bliver gentaget! Haver til Maver er virkelig også et godt koncept og en super måde at lære vores børn om grøntsagerne. Måske skulle vi koordinere en fredag og tage en kop kaffe sammen?

  2. Cook Valley says:

    Ja, det kunne være hyggeligt.

  3. Årh altså Mette. Jeg ville jo have været med! Men det er jeg næsten også, det føler jeg i hvert fald jeg er gennem dette fine indlæg.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!