Foie gras terrine med rødbeder

Efter årene i Schweiz med ugentlige smut-indkøbsture til Frankrig, forbinder jeg i dag også foie gras med julen.

Jeg havde medbragt 1/2 kg fersk foie gras af god kvalitet og uden vener fra Paris, som jeg efter anvisningerne hos Fusager og Sandager lavede en helt enkel terrine af.

Da jeg ikke lå inde med andet end julewhisky, marinerede jeg leveren i min yndlings hindbærframboise fra Metté, som er en af Frankrigs bedste destillatører.

Nuvel hindbær er måske ikke den ingrediens, man forbinder allermest med jul, men da frugt passer noget så godt til foie gras, synes jeg alligevel godt, det kunne gå an.

20121227-221133.jpg

Desuden valgte jeg at kombinere med nogle fantastiske små rødbeder fra Søren Wiuff, som jeg marinerede i HELT hindbærhonning og lidt kirsebæreddike.

Dressing til rødbeder:

  • 2 tsk dijon sennep
  • 2 tsk HELT hindbærhonning
  • 2 tsk kirsebær eller hindbæreddike
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Start med at røre sennep, honning og eddike homogent. Tilsæt olie i en tynd stråle og pisk grundigt til dressingen er helt jævn og tyknet.

Smag til med salt og friskkværnet peber. Om nødvendigt justerer du også med eddike og honning. Det er svært at give helt præcise mængdeanvisninger, da resultatet naturligvis afhænger af, hvor sød din honning er og hvor stærk/sur eddiken er.

Kog rødbeder i saltet vand, til de er al dente.

Gnub skindet af og skær dem i kvarte eller lav flotte kugler med et kuglejern. Lav gerne flere forskellige størrelser. Hvis du har et helt lille kuglejern, kan du lave nogle fine “bær.”

Skær terrinen i skiver og pynt med rødbederne.

Server gerne med lidt sprødt, ristet brød. Optimalt er ristet brioche, hvis du har lyst at bage.

Bon appetit.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Erland says:

    Det ser godt ud og sjovt at du bruger hvad du har istedet for bare at opgive.
    Og den simple men effektive servering – less is more…
    Foie gras er altså noget specielt – og prisen i Danmark gør det til en luksus.
    Er dog misundelig (hvis det lå til mig) på Wiuff rødbederne (og også lidt på den flotte “Grå frost” tallerken) 🙂

    /Erland

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!