Weekend morgenmad: Eggs benedict muteret med florentine

Jeg har en stor forkærlighed for eggs benedict! Så er det ude. Så er det sagt!!
_DSC6685

Da vi var i New York i efterårsferien, måtte jeg opsøge denne delikatesse et par gange, mens jeg herhjemme må indrømme, at jeg kun har smagt det yderst mættende morgenmåltid på Dyrehaven.

Jeg synes faktisk, at mange flere restauranter burde tage den fantastiske spise op, men ind til det sker, så laver jeg min egen.

Det er en tradition, når jeg er i Jylland, at jeg altid har æg med retur. Jeg har ved hjælp af Instagram fundet nogle helt fantastiske æg på en gård, som tilmed ligger tæt på, hvor min Mor bor.
_DSC6664
Æggene er økologiske og der er snarere taler om minutter og timer, siden de blev lagt og ikke dage/uger.

Med helt friske æg ved hånden måtte jeg bare lave en hjemmelavet omgang eggs benedict.

Elementerne er som følger:

  • 1 pocheret æg per person
  • 1 tyk skive ristet brød per person
  • Lidt chilijam eller pesto til at smøre brødet
  • Sauteret spinat (i smør) med lidt hvidløg
  • Bacon efter samvittighed, men sørg for det er en god en af slagsen alternativt skinke
  • Hollandaisesauce efter denne opskrift

Bum, sværere er det ikke.

Jeg lavede denne portion mellem Jul og Nytår og postede den straks på Instagram under beskrivelsen “eggs benedict.” Det viste sig imidlertid, at der var en meget (mere) eggs-benedict-kyndig som læste med og kunne fortælle mig, at eggs benedict er UDEN spinat, mens eggs florentine er med og i en ren vegetarisk version. Eggs benedict til gengæld indeholder enten skinke eller bacon.

Godt! Så blev jeg så klog! Jeg anede det ikke og sværger nu, at jeg fremadrettet vil behandle denne klassiker med langt mere respekt.

Der er lidt timing i at få tingene lavet færdige samtidig, så alt er lunt og godt.

Men det er arbejdet værd!

Helt bestemt.

Hvor har du fået dine bedste eggs benedict?

God søndag.

KH, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr:

Tallerken fra Ikea

Viskestykke fra The Organic Company

14 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Thomas says:

    Det er virkeligt også en favorit her.

    Jeg har den også på bloggen. Samme miks mellem Benedict og Florentine. jeg kaldte den bare Eggs Thomas 🙂

    Ses i morgen.
    Thomas

    • Mette says: (Author)

      Haha – så du vidste godt, at den hybrid ikke var den rigtige?!
      Jeg havde heldigvis intelligente IG-følgere, som kunne fortælle mig right/wrong!

      Skal da lige have checket din version også!

      SES – i morgen!

  2. Pernille says:

    Carluccios v Kensington High Street med en ægge ekspert ! Det var en ny oplevelse for mig med hollandaise og æg. Jeg synes dog at brødet er ret vigtigt. Kan bedst lide en god skive surdejs brød, gerne også med lidt god sennep

    • Mette says: (Author)

      Carluccios er et hit! Og ja, din ekspert er jeg sørme også glad for at kunne få lov at låne, ellers havde jeg jo aldrig lært forskellen 🙂 Jeg er fuldstændig enig i, at brødet er meget meget vigtigt. Og med brød som variationsmulighed OGSÅ, så åbner der sig jo et utal af yderligere muligheder!
      KRAM (og tak for en dejlig snak i aften!)

  3. Maria Rubæk says:

    Kære Mette

    Lige præcis, hvad Pernille sagde – det var en helt fantastisk version eggs benedict (de serverer også eggs florentine :-D). Pernille og jeg fik også en super lækker servering på Jamie Oliver’s Recipease – deres version af en Croque madame med en god kvalitets skinke og sennep og selvfølgelig grillet ost. Men det er jo en helt anden ret 🙂
    Og den førstkommende weekend pocherede min mand æg til mig til morgenmad – hos os laver jeg som regel altid mad, men der er nogle bestemte ting, der er hans territorie; lave sushi, grille lækre italienske pizzaer, lave pulled pork og altså pochere æg!

    Lige nu drømmer jeg bare om en eggs benedict/florentine og glæder mig til de genstridige kilo har forladt min krop

    Kh Maria

    • Mette says: (Author)

      Hvor er det skægt, du siger det med din mand og æggene. Herhjemme er det faktisk også Martins domæne med de blødkogte æg, mens jeg laver de pocherede. Sjov med den arbejdsfordeling.
      Ja, eggs benedict rykker desværre negativt i kalorieregnskabet, så det må høre til sjældenhederne. Så meget desto mere at se frem til.

      TUSIND tak fordi du gjorde mig opmærksom på forskellen.

      Kh, Mette

  4. Det bliver ikke bedre!

  5. A + K = ♥ says:

    Ser skønt ud, gid det var min tallerken – her stod den på simple blødkogte æg -men det er nu heller ikke dumt. Flydende blomme duer bare.

    – Anne

    • Mette says: (Author)

      Jeg er altså også vild med de blødkogte æg. Det har taget noget tid, men i dag ved jeg næsten ikke noget bedre til morgenmad. Især med ristede rugbrødssoldater til. Mums!

  6. Stine says:

    En af mine absolutte favoritter. En omgang røget laks i stedet for bacon/skinke er nu også et sandt hit!

  7. Signe says:

    Ocean Drive, Miami. Min absolut bedste servering af Egg Florentine/Benedicte elle hvad det nu hedder når det laves med laks. My all time favorite. MEN har faktisk aldrig selv lavet det, så nu må det ske, tak for puffet

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!