Efter-træningsnudler med avocado, basilikum, citron og sesam

Jeg holder rigtig meget af at gå i køkkenet og lave mad. Det er her, jeg henter noget af min energi og jeg ser det sjældent som en sur pligt men et frirum og en chance for at være lidt kreativ.

Sådan kan en "kærlig" besked til Martin også se ud :-) Selvom Martin nok ville kalde det en to-do liste......
Sådan kan en “kærlig” besked til Martin også se ud 🙂 Selvom Martin nok ville kalde det en to-do liste……


Det har jeg vist skrevet adskillige gange efterhånden og men hverdagen indhenter selvfølgelig også mig; Jeg kommer sent hjem og ved, batterierne er FULDSTÆNDIG drænede, når jeg når Lyngby.

Jeg VED, det sker minimum et par gange om ugen, når jeg returnerer efter dels 30 kms cykling (arbejde-træning-hjem) OG træning! Jeg begyndte i efteråret til crossfit på Kurhotel Skodsborg og jeg er blevet helt og aldeles BIDT og afhængig af det!! Det er en super fin opvarmning at cykle fra arbejde i Hellerup ad Strandvejen til smukke Skodsborg, men når de 60 minutters crossfit er ovre og der venter endnu 10 km, før jeg er hjemme, så kræver det af og til RIGTIG god vilje og tålmodighed at nå hjem.

Hverdagsmad der gør sund og stærk!
Hverdagsmad der gør sund og stærk!

De dage, hænder det, jeg spørger Martin, om han vil lave aftensmaden, men af frygt for helt at miste kontrollen, følger der som regel en to-do liste og et opslag på en opskrift med. Så synes jeg jo, at det hele er selvforklarende. Dagens opskrift er netop sådan et eksempel. Vi er igen igen i Anna Jones bog: “A modern way to eat” og selvom du måske synes, det lyder som en pudsig sammensætning med varm avocado og nudler, så giv lige opskriften en chance. Det er rigtig god efter-træning-mad.

Oprindeligt er retten vegetarisk. Vi havde imidlertid et stykke onglet fra dagen i forvejen, som vi spiste til. Fisk eller kylling ville også være dejligt.

Serveret i vores fantastiske pande med et stykke stegt kød på siden - så er alle glade
Serveret i vores fantastiske pande med et stykke stegt kød på siden – så er alle glade

Wakame- og brune risnudler med avocado, citron, basilikum og sesam
(Hovedret til 2 meget sultne voksn)

  • 400 gr brune risnudler med wakame
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk saltede kapers
  • 1 fed hvidløg
  • 2 citroner
  • 1 stor håndfuld basilikum
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille og eller grønkål
  • 2 modne avocadoer
  • 2 spsk ristet sesam

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Husk at salte vandet rigeligt. Når nudlerne er kogt færdige, drænes de og et krus af kogevandet gemmes til “saucen” senere.

Varm olivenolien i en stor pande eller sauterpande til middel varme. Skyl kapers rigtig godt i rigeligt koldt vand og lad dem dryppe rigtig godt af, før de hakkes groft.

Hak hvidløget helt fint og tilsæt kapers + hvidløg til olivenolie.

Steg hvidløg og kapers, til hvidløget begynder at brune en lille smule. Tag panden af varmen. Riv skallen af de to citroner og kom al citronskallen på panden til de øvrige ingredienser.

Hak krydderurterne og evt grønkålen groft. Del avocadoerne, pil stenene ud og skindet af. Hak kødet groft og kom det i panden til de øvrige ingredienser. Vend alt grundigt sammen.

Vend nudlerne i sammen med olivenolie, lidt af kogevandet og masser af citronsaft. Smag til med salt og peber.

Til sidst drysses de ristede sesamfrø over.

God appetit og husk at planlægge hverdagen, så er det meget nemmere at leve sundt.

Glædelig mandag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Salattang designet af Sori Yanagi købt på Vitra

Dybe tallerkner fra Pillivuyt “Blå Bretagne”

Gafler og ske fra Iittala

Pande fra Mauviel

Mega mussel skål fra Royal Copenhagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *