Græskar med kikærter, grønkål, granatæble og tahindressing

Det er i den grad ved at være på falderebet, hvis vi skal nå denne salat, mens det stadig er muligt at få græskar.

I en (meget) snæver vending kan du godt undvære græskar eller måske bage nogle rodfrugter eller squash til i stedet, men græskarret er nu vildt lækkert.
food-photography-Martin-Kaufmann 5

Jeg er ret vild med det bløde, let søde græskar. Kanterne karamelliserer lidt, når det bliver bagt i ovnen og den milde smag, der (trods alt) er i græskarret bliver intensiveret.

Salaten er pakket med gode sager og passer både til brunch, frokost og aften. Er du madpakketypen, vil den bestemt heller ikke være tosset hertil.

Salaten rækker til 4 personer.

Bagt græskar

  • ca 600 gr græskar, f.eks. butternut eller hokaido
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl græskarret og skrab kernerne ud. Skær kødet i både, der er ca 3 cm tykke. Læg bådene på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie, salt og peber over. Vend det hele godt rundt og bag i ovnen ca 30 – 40 minutter. Vend gerne lidt rundt undervejs, så det får en fin brun “bageskorpe.”

Græskarret er færdigt, når en kniv glider nemt igennem kødet og det er blevet lidt brunt.

Salat med bagt græskar, kikærter, grønkål, granatæble 

  • Det bagte græskar (se ovenfor)
  • 150 gr grønkål
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 granatæble
  • 100 gr kogte kikærter (evt fra dåse)

Fjern stilkene fra kålen og snit den. Hvis kålen er meget grov, skal den snittes finere, end hvis det er bløde, mindre blade.

Befri kernerne fra granatæblet.

Læg alle ingredienserne op på et stort fad eller tallerken.

Tahindressing

  • 1 spsk tahin
  • 1 fed hvidløg
  • Citronsaft
  • Salt

Hak hvidløg helt fint og pisk det sammen med tahin og et pift citronsaft. Pisk 1 spsk vand ind i dressingen til den er homogen og derefter endnu 1 spsk vand, til konsistensen er som tyk fløde. Smag dressingen til en sidste gang med citron, salt og peber.

Dryp dressingen over salaten og du er klar til at servere.

Det bagte græskar kan også blandes i en skøn speltotto også i en funky version som denne.

Hav en dejlig weekend.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Bestik fra portugisiske Cutipol købt hos Merci, Paris

Gul tallerken fra Bent Brandt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *