Syltede perleløg – nogle ting er værd at vente på

Du kender de temmeligt kedelige perleløg i glas fra supermarkedet.

Glem ALT om dem!

Ingredienser1 Syltede perleløg   nogle ting er værd at vente på

Ingredienser til hjemmelavede syltede perleløg

Det tager en krig at pille løgene, men jeg synes altså, det er umagen værd.

Hvis du lægger løgene i blød i koldt vand i minimum 30 minutter, så bliver arbejdet imidlertid MEGET MEGET lettere.

Ingredienser

  • 1 bakke perleløg eller det der svarer til 2 store håndfulde
  • 100 gr rørsukker
  • 20 hvide peberkorn
  • 1 tsk hel koriander
  • 1,5 dl lys eddike – jeg brugte en blanding af æbleeddike og æble/hyldeblomsteddike
  • Salt

Pil løgene og lad være at skære for meget af den fine top af.

Kog alle ingredienser, undtagen løg, op og læg løgene deri. Kog sagte, så løgene ikke går i stykker, til de er møre. Det tager 15-20 minutter.

Kom løg og lage på et rent steriliseret glas.

Færdige perleløg Syltede perleløg   nogle ting er værd at vente på

Færdige perleløg – bemærk løgene svinder lidt ind, det er samme portion, som på billedet ovenfor

Spis løgene som tilbehør til f.eks. kylling eller ost (tallegio, camembert, ged). Hvis dit hjerte brænder for schweizisk ostefondue og/eller raclette, vil de smage perfekt hertil også.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

6 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Signe says:

    Det ville aldrig have faldet mig ind, at lave det selv. Men det ser jo sindssygt godt ud. tak for inspiration :)

    - girlslovefood

  2. Tine says:

    Jeg holder meget af syltede perleløg og har nu selv fået mod på at sylte dem. Jeg kom faktisk ind på din blog, fordi jeg søgte en opskrift. Den er nu fundet. for de ser superlækre ud på billedet og ingredienserne falder bestemt i min smag.
    Grunden til jeg fik lyst til selv at gå i gang med syltningen, er at jeg fandt et fantastisk fif hos Klidmoster.dk:
    Citat: “Har du nogensinde stået og bandet over hvor umuligt det er at pille de små sataner? Løsningen er simpel: overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 5 minutter. Så er den yderste skal lige til at smutte af på ingen tid.”
    Med det råd in mente bliver det en leg at sylte et stort glas.

    Tine

    • Mette says: (Author)

      Hej Tine,

      Ja – disse perleløg er virkelig dejlige.

      Jeg læste også Malous trick forleden og jeg gør faktisk noget lignende selv, idet jeg lægger perleløgene i blød, inden jeg piller dem. Men ikke i varmt/kogende vand, til gengæld i koldt vand. Da jeg ikke ønsker, at starte “tilberedningen” før løgene kommer i syltelagen. Jeg synes faktisk koldt vand rækker rigeligt til, at løgene bliver meget nemmere at pille.

      Men jeg må da hellere få skrevet, mit eget fif ind i opskriften. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

      Rigtig god fornøjelse med din syltning.

      Mange hilsner, Mette

  3. Erland says:

    Syltede perleløg – kan ikke huske alt – det havde jeg nær glemt. Ser virkelig godt ud.

    Men når du så skriver tallegio sammen med så løber munden i vand – du kan godt lave nogle flere glas :-)

    /Erland

    • Mette says: (Author)

      Ja, jeg skulle have lavet nogle flere glas. Lige nu nænner jeg slet ikke at spise af det, jeg har :-)

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!