Squashblomster med Havgus, ged og krydderurter

Vi har en sød, italiensk ven, som forleden var forbi med en “buket blomster”.

_DSC5605

Mine små appelsintagetes ligner næsten chiliflager. Det ville også smage dejligt…..


Da jeg ofte sukker over, vi ikke har nogen have og savner nogle af de råvarer, som kan være svære at gå ud at finde, som feks blomsterne her, var jeg noget så begejstret og gik straks i gang med at finde inspiration.

Langt de fleste steder, jeg kiggede, bliver blomsterne friterede. Det er OGSÅ lækkert, men med de varmegrader vi har for tiden, så synes jeg ikke rigtigt, jeg kunne udholde tanken om tung friture.

Squashblomsterne kan sagtens spises rå.

Jeg lavede dem færdige og dryppede grundigt med dressingen og lod dem trække et lille kvarters tid, før vi spiste.

De blev virkelig skønne.

Fyldte squashblomster med cremet gedeost, Havgus og krydderurter
(Tilbehør eller en smuk vegetarisk forret til 2 – 3 personer)

  • 5 squashblomster
  • Evt lidt spiselige blomster til pynt eller chiliflager

Fyld

  • 100 gr blød gedeost
  • 40 gr revet Havgus fra Arla Unika
  • 4 spsk blandede krydderurter. Jeg brugte timian, citrontimian og mynte. Gem lidt krydderurter til pynt
  • 3 – 4 spsk yoghurt
  • ca 1 tsk revet limeskal
  • ca 1 spsk limesaft
  • Salt og peber

Rør gedeosten cremet og blød med yoghurt. Rør Havgus i sammen med krydderurterne og smag til sidst til med limeskal, -saft, salt og peber.

Kom ostecremen i en sprøjtepose og sprøjt forsigtigt ned i blomsterne. Til sidst lukkes ved at dreje det øverste af kronbladene.

Dressing

  • Juice af 1/2 lime
  • 3 spsk olivenolie – gerne med krydderurter
  • Salt og peber

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber.

Dejlig fredag til dig.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Grå tallerken fra Bent Brandt

5 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Hvor ser det fantastisk ud! Smager squashblomster af noget? Det har jeg altid været nysgerrig på (og jeg har heller ikke været så heldig at kunne finde dem i handlen!)
    Vh Louise

    • Mette says: (Author)

      Hej Louise,
      Tusind tak skal du have. Det er jeg glad for at høre.
      Smagen er meget meget diskret. Det er primært udseendet, som er så fantastisk. En god “beholder” til mange smukke retter.
      Jeg håber, du finder dem.
      Mange hilsner, Mette

  2. Hvor er det dog en smuk ret, Mette, og hvor har jeg savnet at læse din blog! Jeg kan ikke vente til jeg har et par dage til at skimme alle indlæg jeg har misset igennem. Jeg har i øvrigt plantet butternut græskar på altanen, og overvejer nu om disse blomster kan spises. Ved du det?

    • Mette says: (Author)

      Tusind tak, sødeste Heidi. Det er vel nok dejligt at høre.
      Ja, de sidste måneder har krævet fokus andre steder, men nu er jeg langsomt tilbage og har MASSER af sommermad i ærmet.
      Som regel er det jo almindelige squash blomster, man spiser, men jeg tror sagtens, du kan kaste dig over butternut (de hedder jo også butternut SQUASH på engelsk).
      Rigtig dejlig sommer!
      KH, Mette

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!