Skønt tilbehør til dine vinterretter: Dampede porrer med vinaigrette, kapers, æbler og sennep

Jeg kan virkelig godt lide porrer.

OG det er så foranderlig en grøntsag, som er supernem at arbejde med. Forleden fik vi dem dampede med en vinaigrette af honning, sennep, kapers, æbler og persille.

DSC4225 Skønt tilbehør til dine vinterretter: Dampede porrer med vinaigrette, kapers, æbler og sennep

Tilbehør til 2 personer:

  • 2 store porrer gjort rene og skåret i stykker på 6-8 cm. Gem toppen til suppe eller andet, hvor den skal hakkes.
  • Kugler af 1 æble
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk kapers, jeg bruger nogle store, flotte, saltede italienske – skyl de salte kapers grundigt og hak dem groft
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • Salt og peber

Start med at dampe porrerne. Du kan naturligvis også koge dem. Jeg foretrækker at dampe, så de ikke bliver så slatne og trækker en masse vand. Damp porrerne til de stadig har bid.

DSC4200 Skønt tilbehør til dine vinterretter: Dampede porrer med vinaigrette, kapers, æbler og sennep

Porrer i bambuskurv – klar til damp

Rør nu vinaigretten sammen. Start med honning, sennep og eddike. Til sidst røres olien gradvist i, så vinaigretten emulgerer fint.

Vend persille, kapers og æblekugler med vinaigretten. Smag til med salt og peber.

Læg porrerne på et fad og læg vinaigretten over.

Velbekomme og VELKOMMEN til en ny uge!

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

10 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Mikael says:

    Den her opskrift er jeg nødt til at prøve af. Det ikke bare ser helt forrygende ud. Mundvandet står også faretruende højt.

    • Mette says: (Author)

      Kære Mikael,
      Højtstående mundvand, det kan vi godt lide!
      Ja, porrerne blev både gode, men også virkelig smukke. Det er en nem lille gang tilbehør, som kan varieres i det uendelige. Næste gang tror jeg, den skal suppleres med lidt knas i form af ristede hasselnødder.
      Hav en dejlig dag.
      Mange hilsner, Mette

  2. foodfanatic says:

    Kære Mette
    Hvor ser det smukt og lækkert ud. Jeg elsker porre, så det er virkelig lækkert med ny inspiration til, hvordan de kan bruges.
    Kh Nadia
    Ps. Tak for sidst.

    • Mette says: (Author)

      Kære Nadia,
      Tusind tak for dine søde ord. Skønt at høre, du kan bruge inspirationen. Jeg elsker selv porrer og blev rigtig glad for denne variant.
      Selv tak for sidst. Det var en rigtig dejlig aften i godt selskab :-)
      Kh, Mette

  3. Maria S says:

    I fremgangsmåden står der, at sennep skal røres i vinaigretten, men der står ikke noget om sennep i ingredienslisten? Hvilken sennep, og hvor meget, har du brugt? Og lige en sidste ting. Hvornår tilsætter du salt og peber?
    Det ser virkelig indbydende ud!

    • Mette says: (Author)

      Hej Maria,
      Du har helt ret. Det har jeg da glemt. Du skal bruge 1 spsk (jo, den er god nok, selvom det lyder af meget). Almindelig dijon er fin, men du kan også bruge den grovkornede.
      Smag til med salt og peber til allersidst. Kapers er meget salte.
      God fornøjelse og tak for hjælpen med fejlfinding :-)

  4. nathalie says:

    Hej mette

    Fik denne vidunderlige ret hos nogle venner i weekenden og planlægger den skal serveres derhjemme snart. Ville lige tjekke opskriften for at være sikker på indhold og endte så hos dig. Sjovt :)
    En ide: har du prøvet at lave pesto af porretoppene, prøvede det forleden for første gang og det er virkelig en skøn udnyttelse af et såkaldt rest-produkt.
    Hilsen nathalie

    • Mette says: (Author)

      Kære Nathalie,

      Ja, det var da et skægt sammentræf. Da jeg i sin tid postede dette indlæg, fik jeg en masse positiv respons og personligt rangerer tilbehøret også højt blandt mine egne favoritter.

      Jeg har aldrig prøvet at lave pesto af porretoppene, det lyder som en god udnyttelse. Men også lidt stærkt….. hvad gør du?

      PS Savner dig på kontoret var forbi P&O forleden …. :-)

  5. Nathalie says:

    Kære Mette

    Jeg er også begyndt at savne jer – indtil nu har den stået på manglende søvn og babypleje så overskud til savn har der ikke været, men det er ved at komme :) – med barn nummer tre har det taget lidt længere tid før overskuddet er kommet…

    Pestoen laver jeg som jeg laver alm pesto: olie, citron, pinjekerner/mandler, salt, parmesan. Smager fremragende i en porre-kartoffelsuppe, til grillet kød eller kartofler.

    Vi ses snart!

    • Mette says: (Author)

      Kære Nathalie,

      Vi glæder os til at se dig igen!

      Jeg vil helt klart prøve din porretops-pesto af. Det er en skøn følelse at minimere madspildet! Tusind tak for inspirationen!

      KH, Mette

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!