Rabarbersaft med hyldeblomst og lime

Jeg er her endnu!

Smukke rabarber direkte fra haven

Smukke rabarber direkte fra haven


De sidste uger har været mere end almindeligt travle.

En handy måde at håndtere de lange stængler på

En handy måde at håndtere de lange stængler på

Arbejdet har krævet sin del af opmærksomheden, det har overnattende gæster og Astrids konfirmation også, men det overskud, som der burde have været til stede til at blogge er blevet brugt på tanker omkring arbejde, udviklingsmuligheder og slutteligt NYT job.

Nu er fortøjningerne kastet og jeg starter nye udfordringer pr. 1. Juli. Spændende!!!

Bladene holder på fugten på denne måde - det er altså ret smart!

Bladene holder på fugten på denne måde – det er altså ret smart!

Det har betydet, at de madmæssige udskejelser har stået lidt på standby, mens jeg har grublet, knoklet, rejst lidt og underholdt gæster. Der er blevet lavet nogle sjove ting, men det er ikke mange af dem, jeg har fået dokumenteret i form af foto, opskrifter og blogindlæg.

Men forleden blev jeg simpelthen så inspireret.
_DSC1374
Jeg stod i Irma-lørdags-køen og bladrede i et blad (og nej, jeg kan faktisk ikke huske hvilket men lad os bare sige, at det med overvejende sandsynlighed var et madblad) Men jeg kan huske, at jeg så en opskrift på rabarbersaft med hyldeblomst og da jeg lige havde konstateret, at hylden blomstrede (hvor blev den måned af?!), var det nærliggende at gå hjem og forvandle 2,5 kg rabarber til 3 liter smuk, lyserød saft.
_DSC1372
Hyldeblomster smager tydeligt igennem, så  du skal ikke bruge mange. Jeg endte med 35 gram og det svarer nok ca til 12-15 skærme (klip stilken af, den vejer, men smager af nul og en dyt). Den mængde giver rigeligt smag til de 2,5 kg rabarber og hvis du endda vil undertone hyldesmagen og fremhæve rabarberne, så halverer du mængden.

Rabarbersaft med hyldeblomst og lime
(til ca 3 liter færdig saft)

  • 2,5 kg rabarber
  • 1 kg økologisk rørsukker
  • Saft af 4 øko lime
  • Skal af 2 øko lime
  • 35 gr friske hyldeblomster
  • 2 l vand

Alle ingredienser kommes i en stor gryde og koges  langsomt op. Fortsæt med at simre, til rabarberne er møre og kan moses mod kanten med en grydeske. Smag til, om saften er tilpas sød og hvis det modsatte er tilfældet, starter du med at supplere med saften af citronen.
_DSC1368
Hæld saften på skoldede, steriliserede flasker og lad dem køle af.

God fornøjelse!

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Glasflasker fra Weck. Jeg plejer at købe dem her.

 

 

 

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Sysleren says:

    Rabarbersaft har simpelthen den smukkeste farve – præcis som min mormors ribssaft, som også smagte guddommeligt. Om et par år er mine rabarber forhåbentligt fyldige nok til, at jeg også kan lave et par flasker saft.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!