Polenta – nu hvor grød alligevel er så moderne…

Jeg må indrømme, at der gik lang tid, før jeg var fuldstændig solgt til polenta.

I starten synes jeg mest af alt, det var lidt kedeligt og smagsløst og hver gang, jeg fik det serveret, kunne jeg ikke lade være at længtes efter kartoffelmosen.

Langsomt synes jeg dog bedre og bedre om den gule mos og begyndte næsten at holde af den – så længe jeg altså fik den serveret grillet eller stegt, så den sprøde skorpe gav noget struktur til mosen.

Men ….

Så kom jeg til Vals.

Og besøgte Restaurant Chessi, som hører under det smukke og meget lækre spa-hotel Therme Vals. Her fik jeg serveret den til dato lækreste polenta, jeg har smagt. Jeg er sikker på, hemmeligheden var riiiiigeligt smør og ditto parmesan.

Simple ingredienser: parmesan, majskerner, grov polenta, smør og friskkværnet peber

Siden har jeg forsøgt at kopiere og gøre dem kunsten efter og hvis jeg ellers glemmer alt om “taljemål” og “Vægtvogteri,” så kan polenta gøres til noget af det skønneste tilbehør til vinterens simreretter.

De allerallersidste danske majs kan købes lige nu og en anden måde at få lidt struktur i sin polenta på er ved at servere den med friske majskerner: majs med majs på.

Kog din polenta efter anvisningen på posen, kom rå kerner i af søde, danske majs og tilsæt smør og parmesan, til du skammer dig.

Måske ikke verdens mest spændende ret at kigge på, men det smager HERLIGT!

Smag til med salt og masser af peber.

Kan du li´ polenta?

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

5 thoughts on “Polenta – nu hvor grød alligevel er så moderne…”

 1. Mette, jeg kan ikke være mere enig. Jeg holder selv meget af polenta, men helst i en bagt eller grillet version. Har dog fundet ud af, at man kan skære lidt i smør, hvis man bruger gorgonzola – smagen får lidt mere power på den måde 😉 Skal helt sikkert prøve at tilsætte friske majs – tak for inspirationen!

  God weekend!

  1. Super god ide med gorgonzola. Det vil jeg bestemt prøve næste gang! Tak for tippet!

   Hav en dejlig weekend.

   Kh, Mette

 2. Hej Mette
  Jeg har det lidt underligt med polenta… Jeg vil vildt gerne kunne lide det, men har fået lavet det flere gange. Både som grød med smør og grana eller stegt. Meen jeg synes altså at det smager kedeligt…måske skulle jeg prøve at lave det med gorgonzola.
  Så har jeg da en grund til at prøve at lave det igen.
  Vh Charlotte G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *