På besøg i Sommerlandet – Fejø: Pocheret æg med Coeur De Boeuf tomater og Fejø gastrik

For ikke så længe siden var jeg på Fejø første gang.

Og jeg er forelsket!

Et vidunderligt sted med al den stilhed og ro, som er så velsignende en gang i mellem og al den mest fantastiske frugt, man kan tænke sig.

En weekend flyver hurtigt, så i denne omgang bliver det kun til en kort omtale. Men jeg kommer snart igen og næste gang skal jeg have min fotograf med.

Da jeg boede i Schweiz, var der en sød dame tæt på mit hjem, som havde en grøntsagsbod ved vejen. Hun solgte de mest fantastiske coeur de boeuf tomater, som siden har været mine yndlings.

Coeur de Boeuf tomater

Sidste lørdag spottede jeg dem i Torvehallerne – og endda danske. Tre flotte eksemplarer blev det til.

Søndag morgen blev den ene forvandlet til en lille tomatsalat, som blev dryppet med et par dråber af den dejlige gastrik, som jeg har haft med hjem fra Fejø, lidt olivenolie, salt og peber.

Gastrik er oprindeligt fra Frankrig og en sirup af karamelliseret sukker og æbleeddike. Det er første gang, jeg i Danmark ser andre producenter end Claus Meyer og jeg plejer faktisk at lave det selv.

Fejø gastrik og cider

Jeg synes, det er genialt, at Jeppe hos Fejø Cider er kommet i tanker om at lave gastrik foruden cider og æblecidereddike.

Gastrik er et fantastisk produkt, som særligt er eminent til justering af supper og saucer.

Når jeg laver tomatsalat, så holder jeg meget af en rigtig god eddike, men tomater kan nogle gange være syrlige i sig selv og derfor kan det være en fordel at få lidt sødme med.

Smag på dine tomater, inden du drypper eddike på og bestem, om det skal være gastrik, balsamico eller sherryeddike.

Til sidst blev der drysset rundhåndet med grofthakket basilikum.

Pocher et æg 2-3 minutter i en gryde med letsaltet vand og 1 spsk hvidvinseddike. Har du ikke prøvet at pochere et æg før, så gør du sådan her: Slå et æg ud i en kop. Bring vandet lige knap til kogepunktet og hæld forsigtigt dit æg i vandet. Saml hviden lidt om blommen med en ske og lad det simre 2-3 minutter.

Tag ægget op og lad det dryppe godt af i en si. Stil det evt i sien unden en rindende vandhane med koldt vand, så du er sikker på, at kogningen stopper helt.

Succes er at få en blomme, som stadig er flydende.

Æg, coeur de boeuf og gastrik

Anret ægget på din tomatsalat og drys med salt, peber og lidt ekstra basilikum.´

Se, nu skal jeg ikke opfordre til alkoholindtagelse fra morgenstunden, men jeg er altså også særdeles begejstret for den lækre cider.

Den er meget rund, sød og mild i smagen. Hvor andre cider kan have en tendens til at smage lidt for meget af rådne æbler (undskyld, det direkte sprog), så er denne cider anerledes delikat.

Den er fra 2011-høsten og bliver da også betegnet demi-sec.

Du skal være mere end heldig, hvis du tilfældigvis falder over Fejø cider. Den sælges nemlig ikke mange steder. Jo – på Fejø naturligvis og et lille etablissement på Christianshavn, der hedder Noma……. Bedre kvalitetsstempel får man vist ikke.

Velbekomme.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

4 thoughts on “På besøg i Sommerlandet – Fejø: Pocheret æg med Coeur De Boeuf tomater og Fejø gastrik”

  1. Uhm, der er nu ikke noget bedre end tomatsalat af gode sommertomater – og så med et pocheret æg på.. MUMS! 🙂 Smukke billeder!

    Ja, Fejø Cider skal man være lidt af en detektiv for at finde, uden at skulle på turné rundt i landet… lidt ærgeligt egentligt. En webshop med rimelige fragtpriser ville være dejligt.

    1. Jeg er vild med tomatsalat. Kunne spise det hele sommeren igennem.

      Ja, en webshop ville være en god ide, men distributionen er selvfølgelig også afpasset efter produktionens størrelse…. Tænker jeg…

  2. Hej jeg er super vild med jeres cider eddike.
    Ville høre hvor man kan købe den på Sjælland
    . Kan ikke undværer den 🙁 ….. Knus Tina Søe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *