Nachos med mole, kylling og guacamole

Vi har netop nydt nogle dejlige dage i et skønt svensk træhus et par timer nord for Helsingborg.

Når turen går på ferie/i sommerhus/til en svensk ødegård, så er det for mig også en oplagt mulighed med ekstra tid til at gå i køkkenet og lave nye eksperimenter. Men for familien er det tid til at være sammen, slappe af, gå på opdagelse og maden skal være i den genre, der ikke kræver for megen tilberedning (eller planlægning for den sags skyld), som hurtigt kan spises (uden at generere kokken for meget), så vi kan komme retur til pejsen/brætspillet/filmen eller hvad det nu måtte være, der trækker.
_DSC4040

Det er vel sådan set den slags mad, man kalder ”comfort food” og der var ikke et øjebliks tvivl hos Astrid, da hun så, jeg havde pakket to poser af Irmas nachos og spurgte, om vi ikke kunne få nachos med salsa, kylling og ost.

Det har jeg aldrig lavet før, men hvor svært kan det være?!

I det hele taget havde jeg gjort ”madpakken” utrolig nem denne gang ved at bestille en stor frugtkasse og en KUK-kasse hos Årstiderne kombineret med lidt forskelligt kød, så blev det til hele fire skønne måltider i det svenske.

Udfra Astrids anvisninger gik jeg i gang med at lave en salsa. Dvs det var nu snarere en tomatsauce, eller hvis det skal være helt korrekt/autentisk, så var det en mole. Opskriften herunder bærer derfor præg af, at du skal smage dig frem, for den er improviseret og opskriften nu gengivet udfra hukommelsen.

_DSC4046

Nachos med mole, kylling og guacamole

(til 4 personer)

  • 2 poser nachos fra Irma
  • 500 gr kyllingeoverlår (evt uden skind) skåret i strimler
  • Revet ost

Mole

  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Ca 1 tsk spidskommen (smag selv til)
  • 2 tsk paprika (smag selv til)
  • 1 finthakket rød chili
  • 1 jalapeno chili
  • 1 habanero chili
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 skvæt æbleeddike
  • 1 skvæt mørk rom
  • 300 gr kogte bønner eller i en snæver (ødegårds) vending fra dåse
  • Lidt rørsukker
  • Mørk chokolade

Start med molen, som skal have lov at stå at simre så længe som muligt, mens resten forberedes. Sauter de to slags løg i olivenolie. Tilsæt paprika, chili og spidskommen og lad det snurre med et halvt minut, før æbleeddiken tilsættes. Lad eddiken koge væk og tilsæt de flåede tomater (hvis du bruger hele tomater, skal de skæres i mindre stykker) og rom. Tilsæt bønnerne.

Lad saucen koge ind uden låg og når det har kogt ca 30 minutter smages til med mørk chokolade, rørsukker, salt og peber.
_DSC4047
Salat

  • ½ spidskål
  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • Frisk koriander
  • 1 chili i tynde skiver
  • Saft af ½ lime
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

Snit kålen fint, skræl tynde flager af gulerødderne og vend med spidskålen. Agurken halveres på den lange led, kernerne skrabes ud og skæres i skiver. Koriander og chili vendes også i salaten.

Dryp med limesaft, olivenolie, flagesalt og peber. Smag til og justér evt syrebalancen.

_DSC4042

Guacamole

  • 2 avocado
  • Saft af 1 lime
  • Creme fraiche
  • Finthakket rødløg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

Alle ingredienser røres sammen og smages til. Jeg nøjedes med at hakke en avocado og mose den anden, så guacamolen blev mere rustik

Tænd ovnen på grill.

I et ildfast fad lægges nachos i bunden, herpå mole, kylling og til sidst revet ost. Drys med lidt chili eller paprika på toppen.

Grill kort tid i ovnen, til osten er smeltet og blevet gylden. Pas på dine nachos ikke bliver for mørke.

Værsgå, så er der mad! Fik du dejlig mad i din vinterferie?

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Emaljefade fra Falcon købt hos Sunday Morning Shop (meget meget skøn netbutik!)

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Pernille says:

    super kan godt lide at du selv har medbragt fade – man skal sgu aldrig gå ned på udstyr 🙂 knus P.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!