Kylling med kikærter, spicy oregano, fennikelfrø og citron

Forleden fik du opskriften på en lille, nem salat med gulerødder, ost og sprøde kerner.

En salat i smukke farver med godt knas

En salat i smukke farver med godt knas

Den spiste vi til denne gode kylling, som med sine kikærter og salaten sagtens kan gøre det ud for et dejligt aftensmåltid.

Kylling i ovn med kikærter, fennikelfrø og citron

Kylling i ovn med kikærter, fennikelfrø og citron05


Tilmed et nemt og hurtigt måltid.

Det eneste, der kræves, er lidt planlægning, for kikærterne skal sættes i blød dagen i forvejen.

Den sjove og anerledes oregano, som er lidt stærk og “smækker” lidt på tungen, har jeg fundet hos C.O. Torveplads i Torvehallerne. Jeg går ALTID inspireret (og glad) derfra med en masse – ofte nye – spændende krydderurter.

Til 3-4 personer:

Kikærter – start dagen i forvejen:

  • 200 gr tørrede kikærter
  • 1 kvist rosmarin, et par kviste frisk timian eller 1 laurbærblad
  • 2 fed hvidløg med skal og delt på langs

Sæt kikærterne i blød natten over.

Næste dag koges de i usaltet vand med lidt krydderurter og 2 fed hvidløg til de er al dente. Det tager ca. 30 minutter og passer med, du kan gøre de øvrige ting herunder klar imens.

Resten af retten:

  • 1 dåse flåede tomater eller cherry tomater
  • 1 spsk Helt honning med chili
  • 4 fed hvidløg i skiver
  • 5 kviste spicy oregano
  • 3 kviste frisk timian
  • 4 stykker kylling, f.eks. udbenede kyllingeoverlår fra Årstiderne
  • 1 tsk hele fennikel frø
  • Fint revet citronskal
  • Olivenolie

Tænd ovnen på 200 grader.

Fordel tomater, kikærter, honning, hvidløg, timian og oregano i et ildfast fad. Bland det godt sammen og smag til med salt og peber.

Sæt kyllingestykkerne ned i “tomatsaucen” med skindsiden opad. Drys med salt og de hele fennikelfrø.

Hvis du vil, kan du endda komme salt og fennikel i en morter først og støde dem sammen til et aromatisk salt.

Stænk med lidt olivenolie.

Bag i 30-35 minutter, til kyllingen er gennemstegt, men ikke tør.

Drys med revet citronskal og ekstra oregano, når du serverer.

Husk en god salat til. Evt også groft brød.

Velbekomme!

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

2 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Uhm, lækker måde at lave kylling på. Er vild med kombinationen fennikelfrø og citron 😉

    • Mette says: (Author)

      Tusind tak, Malou. Det smagte virkelig dejligt.
      Og i morges vakte det stor jubel hos træningsveninderne, så jeg tror også, retten har passeret gennem det “sunde” nåleøje 🙂

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!