Kylling danoise rester forvandles

En ret, der står højt på vores favoritliste om foråret er kylling. Ja, der hvor jeg kommer fra, vil det endda ofte hedde “Kyllinge-steg”. I dag kalder vi det oftere “Kylling danoise,” da det er en af de nationalretter, vi kan være lidt mere stolte af.

En stor, lækker økologisk kylling, der har levet et langt (læs: længere) og godt liv. Ja, den er dyr, men der er så meget mad i den og smagen er fantastisk! Hertil agurkesalat, rabarberkompot, nye kartofler og naturligvis en rigtig dejlig sauce.

Som regel bliver der altid en rest af den gode kylling. Og lidt kartofler. Agurkesalatresten bliver brugt til leverpostejsmadder og rabarberkompotten på yoghurt eller skyr. Men de der kartofler og kyllingen vil man jo gerne gøre noget godt ved også.

Efter en tur i skoven havde jeg plukket masser af ramsløg og brændenælder sammen med en god portion østershatte og resterne blev det til en skøn og helt ny ret.

20130518-075631.jpg

Til 3 personer

  • 400 gr kyllingekød plukket fra skroget
  • 300 gr kartofler
  • 1 håndfuld brændenældeskud uden stilk (det er den, der brænder)
  • 12 blade fra ramsløg i strimler
  • 250 gr østershatte eller andre svampe
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • evt 1 håndfuld friskrevet parmesan
  • 2 skalotteløg
  • 2 store fed hvidløg
  • 2 spsk marsala, sherry, hvidvin eller madeira
  • Smør
  • Panko rasp
  • Salt og peber

Skær alle ingredienser i mindretal stykker: svampe og kylling i strimler. Kartofler i rustikke tern, finthakkede løg og brændenælder samt ramsløg i strimler.

Kylling, østershatte, 2 x løg, brændenælder og ramsløg

Kylling, østershatte, 2 x løg, brændenælder og ramsløg

Rist svampene godt af 3 – 4 minutter i smør. Tilsæt løg og hvidløg, som kun skal sauteres et par minutter og ikke have for meget farve. Herefter kylling, kartofler og urterne, som kun skal have varme til urterne falder sammen.

Tilsæt herefter vinen, som skal have lov til lige at koge op og brænde alkoholen af. Tag panden af varmen.

Vend creme fraiche i sammen med den valgfrie parmesan og smag til med salt og peber samt evt. lidt mere ramsløg.
Kom hele herligheden i et ildfast fad og drys med et generøse lag panko.

Tænd ovnen på grill og bag til skorpen er sprød og gylden. Det tager ca 5 – 8 minutter.

Nuvel, dette er måske ikke den smukkeste ret, men godt smager det og skønheden findes i den smukke salat, vi spiste til, som du fik opskriften på i torsdags.
Hmmm… Måske retten så skal hedde “Skønheden og Udyret.”

20130518-080212.jpg

Glædelig lørdag. Nyd det vidunderlige vejr.

Kh, Mette

FOTO: www.martinkaufmann.dk

One Comment

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Cook Valley says:

    Hvor hat du dog fundet ramsløg? Jeg synes jeg har undersøgt samtlige nordsjællandske skove uden held!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!