Hurtig og nem kokoskage med bær fra fryseren

Søndag formiddag havde jeg brug for at bage en hurtig kage. Samtidig er et af nytårsforsætterne at få ryddet op i fryseren, så bærskuffen var åbnet med henblik på at få tømt (lidt) ud.

Kolonialskuffen var også fyldt med halvtomme poser og klar til oprydning. Kokosmel indeholder store mængder naturligt fedt og dermed bliver det også ret hurtigt harsk, især i en åbnet pose. Jeg skulle derfor også have brugt en rest kokosmel, jeg havde liggende.

Det passede perfekt med, at jeg længe har haft kig på en kage hos Markus Grigo fra den bog, der hedder “Grigos hjemmebag” og nu var det en oplagt mulighed at få testet opskriften.

En skøn og saftig kage

En skøn og saftig kage


Det er en “tæt kage,” der indeholder masser af kokosmel, smør og bær. Men netop bærrene gør, at det ikke bliver en for sød kage, idet de sørger for et meget fint og frisk “pust.” Samtidig får kagen den mest fantastiske næsten karamelliserede kant, som er sprød og sej på den der måde, som kokosmel i kombination med sukker og smør kun kan.

Behind the scenes: En nysgerrrig kat ser till (heldigvis spiser han ikke menneske-føde)

Behind the scenes: En nysgerrrig kat ser till (heldigvis spiser han ikke menneske-føde)

Markus laver kagen på en lidt anerledes måde, end jeg gør, idet han anvender en foodprocessor. Jeg brugte – som altid – min vidunderlige Bjørn Teddy og derfor blev min dej rørt.

Jeg beskriver fremgangsmåden, som jeg lavede den.

Kokoskage med bær

(Kagen rækker fint til 8 personer)

  • 100 gr kokosmel
  • 200 gr rørsukker
  • 200 gr smeltet, afkølet smør
  • 200 gr æg (svarer til 3-4 æg, afhængig af størrelse)
  • 100 gr sigtet hvedemel
  • 250 gr bær fra fryseren. Brug hvad du har, jeg brugte hindbær, jordbær og solbær

Bland mel og rørsukker. Rør det hurtigt sammen med smør og æg. Sigt til sidst hvedemelet i dejen og rør det hurtigt i med en dejskraber.

Kom dejen i en bagepapir-beklædt form på ca 24 cm i diameter eller smør formen virkelig grundigt.

Hæld bærrene ovenpå dejen og tryk dem let ned.

Bag kagen ved 175 grader i 45-50 minutter.

Server kagen med koldt flødeskum, creme fraiche eller måske endda en kugle vanilleis.

God fornøjelse.

Kh, Mette

Foto: http://www.martinkaufmann.dk/

Køkkengrej og udstyr:

Kagefad fra Broste

Lille si fra Eva Trio

Katten er “sin egen”

4 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Pernille says:

    Dygtig assistent du har

  2. Ivalu says:

    Tusind tak for opskriften på brug de forskellige bær i fryseren-kagen! Den er FANTASTISK! Har netop en udgave mere i oven – denne gang tilsat lidt vanilje og et drys kanel – 🙂

    • Mette says: (Author)

      Hej Ivalu,
      Bager du kage klokken 2 om natten?! 🙂
      Ja, jeg er helt enig, det ER virkelig en god kage. Da jeg læste din kommentar kl 6 i morges, var jeg lige ved at gå i køkkenet med det samme for at bage en selv 😉

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!