Grillet spidskål med spidskommen – det kan du bide spids på….

Jeg er tosset med spidskål. Det er hamrende sundt, det smager fantastisk og det kan varieres i det uendelige!

Hjemme hos os er en af yndlingene at få kålen grillet med spidskommen og citron.

Spidskål, som er ved at være klar til ovnen

Vi plejer faktiskt at grille i ovnen, men du kan sagtens gøre det på den “rigtige” grill også, hvis sommervejret ellers (snart) tillader det.

Vi er ude i noget, som stort ikke kræver en opskrift, så lad os i stedet kalde det “retningslinjer:”

  • 1/4 spidskål per person
  • Hel spidskommen
  • Masser af citronsaft
  • Olivenolie
  • Salt og lidt friskkværnet peber

Fjern de yderste blade af kålen og skyl derefter det hele hoved grundigt. Særligt omkring stokken kan der sidde lidt jord/sand.

Skær kålet i kvarte. Hvis det er et meget stort hoved, du har fat i, så lav sjette- eller ottendedele i stedet.

Dryp et ovnfastfast med olivenolie og løg kålen med skærefladen øverst. Dryp først kålen med citronsaft og olivenolie. Derefter drysses hel spidskommen, salt og peber på.

Grilles i ovnen til kålen er gylden i kanterne.

Grillede spidskål med et stykke skindstegt fisk til – mums

Dryp med lidt ekstra citronsaft og olivenolie ved servering.

Vi fik kartofler til….. og de blev så pæne med det grønne drys og purløgsblomsterne.

Og gode nye danske kartofler til

Når du bruger de smukke lille blomster fra purløg, så husk med to fingre at knibe bunden af, så løsner hele blomsterknoppen sig i en masse skønne små enkeltvis blomster. Det er det mest fantastiske drys på alt, der kan tåle en svag smag af løg.

Velbekomme.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

6 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Vibeke Lentz says:

    Ejj, det lyder altså virkelig lækkert, jeg er også vild med spidskål, men har altid spist det råt-og tak for tippet med purløget, det har jeg aldrig prøvet før.

    • Mette says: (Author)

      Som variant til det rå, som jeg også holder meget af, er det rigtig godt.

      Og purløgsblomsterne er noget så smukke og lidt nemmere at sluge (bogstavelig talt), når de er “nippede” løse 🙂

  2. Pernille says:

    Hej dejlig variant er også vild med spidskål i mange varianter og der er noget med citron, der passer rigtig godt til. Lavede i øvrigt den store version af fiskepakkerne i går (også med spidskål i) med en side laks.
    Sandart var selvfølgelig vinderen – men laks var bestemt også godt – også lige en hollandaise

    • Mette says: (Author)

      Måske var det fordi, sandarten blev efterfulgt af SingStar, at mindet står så godt? 🙂

      Tror den store version af fiskepakkerne skal omdøbes til noget med Blomsholm…..

  3. Pernille says:

    Bye bye – fantastisk ferieminde!

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!