Vintermorgen: Citrus med honning- og mandelsauce

Glædelig Jul!

Jeg håber, du har haft nogle skønne dage med dine kære og nu har fået en helt naturlig lyst (læs: trang) til at komme tilbage til lidt “lettere” mad igen.
Food photography - photo Martin Kaufmann
Sådan har jeg det i hvert tilfælde efter julens udskejelser. Jeg spiser på ingen måde julemaden med dårlig samvittighed, men nyder den og prioriterer det, jeg godt kan lide, men nu TRÆNGER jeg til noget, der knaser, er frisk og ikke har kogt i flere timer.

Dagens lille og meget enkle ret kan spises som morgenmad, men det er også en fin lille dessert eller snack med sine friske citrusfrugter og sunde fedtstoffer.

Food photography - photo Martin Kaufmann
Dagens opskrift kan varieres alt efter hvilke krydderier, du har lyst til, hvilken frugt du har og ikke mindst hvilket nøddesmør, du ligger inde med.

Jeg har brugt mandelsmør og mandelflager, men du kan sagtens bruge tahin og ristet sesam eller hasselnøddesmør og ristede hasselnødder.

Honningen er min yndlings fra Helt med kanel og kardemomme. Hvis du bruger almindelig honning, kan du selv krydre med lidt kanel og kardemomme. Lidt ingefær ville heller ikke være tosset.
Food photography - photo Martin Kaufmann

Vi spiser rigtig mange citrusfrugter for tiden. Aarstiderne har nogle helt fantastiske fra Spanien og vigtigst af alt, så smager de vidunderligt, men de er også uden skrammel og sprøjtegift. Jeg skal ikke have en sidedosis af nervegift og pesticider ved at spise de konventionelle!

Citrusfrugt med mandelsauce

(2 personer)

Mandelsauce

  • 2 spsk mandelsmør
  • 1 spsk honning – gerne Julehonning fra Helt
  • Juice af 1/2 citron
  • Lidt kanel

Rør alle ingredienserne sammen til en homogen sauce. Smag til og juster evt med lidt mere honning og/eller citronsaft. Hvis saucen er for tyk, kan du justere med lidt vand

Frugtsalat

  • 1 grape
  • 1 appelsin
  • 1 mandarin
  • 1 håndfuld granatæblekerner
  • 2 spsk mandelflager

Varm en tør pande op og ristede mandelflagerne til, de er gyldne og har frigivet smag.

Skær skrællen af citrusfrugterne med en meget skarp kniv og med stor grundighed, så alle hvide, bitre hinder er væk. Skær frugten i skiver eller fileter, som du har lyst til.

Anret frugten på to tallerkner. Drys med granatæblekerner og dryp saucen over.

Til sidst de sprøde mandelflager.

Rigtig god appetit og NYD nu disse skønne mellemdage.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Juleplatterne er arvestykker, men kig efter dem hos antikvitetshandlere. De koster ingenting og er så skønne tallerkner i December – nå ja, hele året faktisk!

Bestik fra House Doctor

Honningske fra Habitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *