Små chokoladeganachetærter med kandiseret ingefær

Kender du det der med, at man har lavet en mørdej og så bliver der den der irriterende rest tilbage, fordi man hellere vil have en sprød, tynd bund end en der er klæg, blød og alt for tyk?!

Jeg ender altid med at have en lille klump tilbage, som jeg ikke liiiiiige ved, hvad jeg skal gøre ved.

Lad julestemningen brede sig, mens du funderer over, hvad du skal bruge den overskydende mørdej til
Lad julestemningen brede sig, mens du funderer over, hvad du skal bruge den overskydende mørdej til

Men forleden var jeg slet ikke i tvivl.

Efter at have bagt den formidable Christmas Pie var der den sædvanlige rest dej og jeg smurte straks nogle små silikone-tærteforme og forede dem med den overskydende dej. Prikkede dem grundigt og bagte dem sprøde i ovnen.

Derefter fyldte jeg dem med den lækreste chokoladeganache, som jeg (selvfølgelig) havde lavet på rigtig god kvaliteschokolade fra Amedei.

Efter de havde fået lov at tørre lidt, kom jeg et stykke på af den fantastiske, kandiserede ingefær, som jeg købte i Paris og ligeledes havde brugt i min Christmas Pie.

En fin lille petit four til kaffen....
En fin lille petit four til kaffen….

Uhmmm – det blev altså nogle rigtige himmerigs-mundfulde. Den gode, julede mørdej med smagen af det mørke sukker og appelsinskallen i kombination med god chokolade og ingefær. Lækkert.

Den mørke chokolade og ingefæren var forresten en helt selvfølgelighed, for da jeg købte ingefæren på markedet i 15. arondissement, så blev den søde, ældre herre, som jeg købte den af ved med at sige, at ingefæren ville være suveræn med mørk chokolade. Så voila – here goes!

Chokolade ganache til 12 små tærter

  • 80 gr Mørk chokolade – som altid bruger jeg knapperne fra Amedei, som jeg ikke behøver hakke. Hvis du bruger anden chokolade, skal du hakke den groft.
  • 80 gr Piskefløde
  • 25 gr Smør

Kom chokolade og piskefløde i en kasserolle og smelt ved lav – medium varme. Pisk godt, så massen bliver helt homogen. Når al chokoladen er smeltet tilsættes smørret. Rør rundt til smørret er smeltet og alt igen er ensartet. Træk gryden af varmen og lad massen køle lidt af.

Hæld den kølede ganache i tærteformene og lad dem køle lidt mere, før du til sidst lægger ingefæren på (hvis du lægger den for tidligt på, synker den ned i tærten). Lad nu tærterne køle HELT af, før du sætter tænderne i dem.

God fornøjelse.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

One thought on “Små chokoladeganachetærter med kandiseret ingefær”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *