Asiatisk flæskesteg – få et SPARK af krydderier

I disse dage hænger sulemaden os nok lidt ud af halsen og af samme grund, kan man gøre nogle fine, besparende indkøb og sikre sig noget af den mad, der før jul var temmelig pebret, men her på den anden side, hvor efterspørgslen er dalet betragteligt, ja – så tager prisen automatisk samme vej.

Det kan også være, du står med en rest, som du ikke lige ved, hvad du skal finde på at gøre ved og så er her et forslag på et anerledes stykke flæskesteg i en helt ny smagsretning – omend du stadig skal have gang i nogle af de krydderier, vi automatisk forbinder med julen.

20121227-222851.jpg

Fra Hindsholmgrisen har jeg købt en velassorteret pakke med det dejligste økologiske svinekød. Her smages det, at grisene har haft et dejligt liv og når man – næsten ved selvsyn – kan konstatere det på Fjordrejens billeder fra et besøg på gården kort før jul. Ja, så er det lige som om, smagen bliver en tand bedre, når man sidder ved middagsbordet.

Jeg fandt min nye fine Staub støbejernsgryde frem og fyldte den med lagen, som blev kogt op og kølet let af, før ca 800 gram ribbenssteg med ben blev lagt ned i gryden og låget lagt på.

  • 1/2 dl mirin
  • 1 dl soya
  • 1 dl sukker
  • 4 dl vand
  • 1 tommeltot ingefær
  • 1 tsk hel koriander
  • 3 muskatblommer
  • 1 kanelstang
  • 2 tørrede chili
  • 1 sort kardemomme
  • 1/2 tsk nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 citrongræs
  • 3 fed hvidløg

Kødet marinerede 16-20 timer, før det blev sat i en 150 grader varm ovn og fik 3-4 timer med låg på.

Når varmen ikke er højere og låget stadig er på gryden, så er det svært at koge marinaden væsentligt ind, så efter bagetiden, tog jeg kødet op og sætte gryden på et blus ved middel-høj varme og lod lagen koge ind til den var helt karamelliseret og som sirup.

Herefter glaserede jeg kødet i den gode og fantastisk velsmagende sirup, skar kødet i klodser og serverede det til en herlig nudelsalat med masser af broccoli, rødløg og sesam.
Broccoli og rødløg havde jeg kort forinden stegt hårdt i lidt sesamolie og sesamfrøene var også ristede gyldne.

Det er altså ikke så tosset vintermad og man skal bestemt heller ikke undervurdere værdien af den skønne duft, som breder sig i hele huset, mens stegen står og hygger sig i ovnen.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

8 Comments

Got something to say? Feel free, I want to hear from you! Leave a Comment

  1. Erland says:

    Det ser hammer godt ud og gider nærmest ikke rose fotografen ….igen).
    Det har jeg aldrig prøvet – skal helt sikkert prøves – lyder både lækkert og også relativt nemt.

    /Erland

    • Mette says: (Author)

      Fotografen siger, det VAR lækkert og du har helt ret: Det er også meget nemt. Passer sig selv, men giver et BOOM af smag!
      Til gengæld var det skønt at kunne henvise til dit fine indlæg!
      Mange hilsner, Mette

  2. Carla says:

    Yummmmmmy! Det skal jeg prøve!
    FYI – det er Hindsholmgrisen ikke Hindshold.
    Cheers,
    Carla

  3. Mmm, det ser smadderlækkert ud! Jeg skal prøve kræfter med den kinesiske udgave Char Siu snart (og forhåbentligt de dampede dim sum boller char siu bao med resterne), er vild med kombinationen af svinekød og asiatiske krydderier 🙂

  4. Mikael says:

    Meget spændende, den må jeg have prøvet af en dag.

Leave a Comment

Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!