Ferskenkage med ahornsirup

I går bagte jeg nogle fine små ferskenkager.

Et drys med smukke morgenfruer pynter
Et drys med smukke morgenfruer pynter


De blev krydrede med både vanille, kanel, moscovado og ahornsirup. Nogle af fersknerne blev rørt godt og grundigt ud i dejen, mens andre kom i dejen som stykker, så man også får en lille overraskelse, når man spiser sin kage.

Jeg var fristet til at bage kagen i en helt klassisk riflet springform, men så en har jeg ikke og så måtte jeg jo finde på noget andet. Derfor blev det til disse små, rektangulære kager.

Til 25 – 30 mindre kager eller 1 randspringform

  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr moscovadosukker
  • 50 gr rørsukker eller almindeligt sukker
  • 1 /4 dl ahornsirup
  • 2 æg
  • 1 tsk stødt kanel
  • Korn af 1 vanillestang
  • 300 gr hvedemel
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 4 ferskner

Tænd ovnen på 180 grader.

Skær tre ferskner i små tern og den sidste i tynde både.

Pisk de to slags sukker sammen med det bløde smør, indtil massen er lys og luftig. Tilsæt sirup og tern af 2 ferskner og rør det ind i smørblandingen, indtil den er homogen.

Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Tilsæt kanel, vanillekorn og salt.

Bland til sidst mel og bagepulver i en separat skål og sigt det i dejen.

Vend melet i med en dejskraber sammen med tern af den tredje fersken.

Smør din form, uanset om du bruger en stor springform, muffinforme eller noget helt tredje.

Kom dejen i formen/formene, men ikke helt til kanten, så der er plads til, at dejen kan hæve. Pynt med de tynde ferskenbåde.

Bag kagen/kagerne i 30-40 minutter afhængig af formens størrelse. Mærk efter med en strikkepind, om dejen har fået nok.

Lad kagen/kagerne køle af, før du serverer dem. Lidt skyr rørt med vanille, creme fraiche eller måske endda lidt is, er nok ikke tosset til, men du kan sagtens undvære.

Jeg har f.eks. lige spottet en fotograf, som listede i køkkenet efter en kage “til hånden.”

Hvis du også har fået lyst til at bage med ferskner, så bliver jeg nødt til at anbefale endnu en mulighed: en skøn tærte krydret let med lavendel og bagt med frangipane. I opskriften er den bagt med abrikoser, men du kan bruge alle slags frugt.

Du kan selvfølgelig også lave den klassiske frugttærte med “rigtig” creme og så bare læsse den til med masser af ferskner eller nektariner i tynde både.

God søndag. Skal du bage?

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

 

4 thoughts on “Ferskenkage med ahornsirup”

  1. Hej Metta,
    Fine kager! I går bagte jeg små blåbær tærter, og der er stadig blåbær tilbage plus nogle fine små pærer i køleskabet. Så jeg finder sikkert på noget at bage i dag igen :-). God søndag!
    Mvh Ulrika

    1. Hihi – man skal ALDRIG gå ned på bageprojekter!!!!
      Jeg har en rest mørdej i køleskabet, som jeg også lægger STORE planer for 🙂
      Mange hilsner, Mette

    1. Absolut – blommer ville være skønne. Det kunne være en rigtig sjov erstatning og så kan du sagtens skrue op for kanelen. De nye danske blommer er kommet!!!!

Leave a Reply to Ulrika - den glade kagekone Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *