MAMA vodka med fersken og rosmarin sirup

Det er alt for længe siden, vi har drukket noget.

Og selvom det er søndag, så synes jeg godt, vi kan nappe lidt snak om sprut og begynde at planlægge næste weekend.

Danske MAMA Vodka er en international succes!
Danske MAMA Vodka er en international succes!


Jeg ved ikke, om jeg gør klogt i at afsløre min uvidenhed, når nu jeg sædvanligvis plejer at bilde mig selv og andre ind, at jeg har fingeren på den gastronomiske puls, men når nu vi taler alkohol, så er det vel en lidt anden sag?!

Det var nemlig ikke før for ganske nylig, jeg blev opmærksom på det danske vodkamærke Mama.
Firmaet er startet af Peter, som driver det sammen med sin søster Pauline.
Vodkaen er – efter 4 år på markedet – allerede blevet internationalt anerkendt og har i 2011 vundet en guldmedalje i New York World Spirits Competition, hvor mere end 1000 produkter var med fra 61 lande. Produkterne bliver evaluerede i en blind test og det var altså udelukkende på smagen MAMA Vodka vandt.

Og hvorfor? MAMA Vodka er lavet på100% rug og destilleret 5 gange. Rugen giver vodkaen karakter, mens de mange destillationsprocesser sikrer et helt rent produkt af højeste kvalitet. Ja, det er en tidskrævende og dyr proces, men det giver det bedste resultat.

Vi lavede en varm Juli-sommer-lørdag en lille smagning derhjemme: Blå Smirnoff vs MAMA Vodka. Det var enormt svært ikke at få associationer i retning af hospitalssprit, når man smagte de to op mod hinanden. Det var virkelig pap vs grand cru. Og jeg fik virkelig lyst til straks at lave blinis, finde kaviar frem og drikke MAMA iskoldt og helt rent til. Den smagte skønt, afrundet, slet ikke sprittet og helt igennem bare dejligt.

Særligt i Tyskland og hippe Berlin har MAMA slået rigtig godt an og har fået sin blåstempling på BarTausend, det vildt lækre hotel DAS STUE (også i minibaren) og (selvfølgelig) stormagasinet/gastronomimekkaet KaDeWe.

Det var Peter, der startede. Han er vodka-aficionado og har qua sit arbejde altid rejst meget og smagt utallige vodkaer på sine rejser. På et tidspunkt tog passionen over og han besluttede sig for at sætte alt ind på sin drøm: at skabe en dansk vodka (og dermed selv blive vodkaproducent).
Efter 1 års tid fik Peter brug for assistance og hidkaldte sin søster Pauline, der idag arbejder som International Brand Manager.

Og så er der lige MOR. Eller MAMA. Hun arbejder i receptionen og ja, det er hende, der er årsagen til navnet; hun har altid været der for Peter og Pauline. Nu har hun fået sin anerkendelse.

Vi smagte som sagt vodkaen ren og den var skøn, men vi var nødt til også at mikse lidt.

Jeg havde set en af Louisa Lorangs opskrifter i det seneste Mad & Venner. Den var med blommer og rosmarin, men jeg erstattede blommerne med ferskner og fik en dejlig sirup, som gik perfekt til MAMA. But then again, hvilken MAMA elsker ikke skønne sommerfrugter.

Smukke, modne fersker og en stilk rosmarin
Smukke, modne fersker og en stilk rosmarin

Ferskensirup med rosmarin

  • 3 store ferskner
  • 1 stilk rosmarin
  • 200 gr rørsukker
  • 2 dl vand
  • Skær fersknerne i små tern og kom dem sammen med de øvrige ingredienser i en kasserolle. Lad dem simre ved lav varme i 20 minutter. Lad være at røre rundt i frugterne, så de moser ud. Køl hele blandingen af.

    Sigt den kolde lage og stil siruppen på køl.Mix med citron, danskvand, vodka, sirup og garnér gerne med en stilk rosmarin og lidt fersken, når du serverer.Mums – så er det sommer i et glas.Frugtternene må du endelig ikke smide ud. Du kan spise dem til vanilleis som dessert eller til din morgenmad med ymer, skyr eller andet.

    Du finder en tilsvarende opskrift på abrikos med timian her.

    I morgen kommer en nem opskrift på kærnemælksis, som passer perfekt til frugtresterne.

    Kh, Mette
    Foto: www.martinkaufmann.dk

    4 thoughts on “MAMA vodka med fersken og rosmarin sirup”

    1. Sikke en skøn historie! Synes vi har nogle producenter herhjemme, som vi virkelig kan være stolte af!

      Opskriften lyder virkelig lækker. Jeg skal indenfor nærmeste fremtid være vært for min madklub – overvejer nu om de skal have en lille aperitif 😉

      God søndag!

      Kh,
      Tanja

      1. Hej Tanja,
        Ja – det simpelthen så dejligt, når nogle tør udfordre konventionerne og lave noget, de færreste troede muligt.
        Rigtig god ide med en aperitif til Madklubben. Jeg lavede netop også denne sirup til min søde Madklub/Kokkeskole.
        Hav en god start på ugen.
        Kh, Mette

      1. Det er bare rart med en vodka, som også SMAGER godt og ja, hyldeblomst er en super makker #skynddignulidtsommer

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *