Vind en Kähler-vase og få inspiration til middagen på Valentines day

Sidste år samlede jeg en række af opskrifterne på bloggen i en Valentines guide, som du kan genlæse her. Det blev også til en panikmenu, for dem der var ude i ALLERsidste øjeblik.
I det forgangne år er der selvfølgelig kommet en masse nye opskrifter på bloggen, så igen i dag får du inspiration til middagen fredag. Hvis du altså er en af dem, som gør noget særligt ud af denne dag.
lovesong-2
Til sidst vil jeg fortælle dig, hvordan du kan vinde den fine “Love Song” vase fra Kähler, som du ser på billedet herover.

Jeg har igen i året tematiseret menuforslagene og du får tre at vælge imellem:
1) Mormormad
2) den moderne
3) den asiatiske.

Mormormad
Forret: Røget laks med æble eller Stenbiderrogn (jo, jo – den ER kommet). Laksen er supernem at lave, det eneste det kræver er, at du går til fiskehandleren og får en virkelig god kvalitet røget laks.
Intet slår stenbiderrogn som en forårsbebuder. Den første er kommet i handlen, så hvorfor ikke sparke foråret i gang sammen med din elskede?!
Food photography

Hovedret: Boller i selleri eller porchetta.
Boller i selleri er en stærkt overset ret, som du bør prøve. Opdatér den til 2014.
Porchetta er flæskesteg på italiensk og hvis din udkårne er glad for kød, så er det et godt sted at slå til.
Boller i selleri

Dessert: Gammeldags æblekage. Ingen dessert over, ingen dessert under i Mormorkøkkenet. Masser af varitionsmulighed for det sprøde lag og du har sikkert de fleste ingredienser i huset alligevel.

Æblekage er bare noget af det bedste. Basta!
Æblekage er bare noget af det bedste. Basta!

Den moderne

Forret: Blæksprutteconsomme eller jomfruhummer med agurk. Mange har ikke mod på at gå i gang med en blæksprutte, men det er en skam, for det er slet ikke så svært og din elskede vil blive VILDT imponeret.
Jomfruhummer af god kvalitet kan også gøre de fleste glade, så nu skal du “bare” vælge eller lave en fire-retters?!

Blæksprutteconsomme og løg
Blæksprutteconsomme og løg

Hovedret: Kylling med speltotto og frugt eller Onglet med Rød Løber. Kylling holder altid og med en skøn nordisk risotto og bagt frugt, skal det nok give dig good feedback. Det vil ongleten uden tvivl også gøre. ISÆR, hvis du skal spise middag med en protein-elsker.
Onglet

Dessert: Hvid chokoladecreme, citron og estragon eller clementindessert (brug evt blodappelsin i stedet). De var faktisk en klon af disse to desserter, der gjorde, vi vandt Masterchef. Check dem ud og lav den ene eller kombinér dem, som vi gjorde.

Citron, hvid chokolade og estragon er hovedrollerne i denne dessert
Citron, hvid chokolade og estragon er hovedrollerne i denne dessert

Den asiatiske:

Forret: Havtaskekæber med bergamotte eller ebi hapsere Bergamotte er i sæson lige nu og det er en sjov råvare at lege med. Her enten i form af en ketchup, som kan kombineres med ebi hapsere eller havtaskekæber.

Ebi hapsere med hjemmelavet ketchup
Ebi hapsere med hjemmelavet ketchup

Hovedret: Laksa med kylling og kokosmælk eller Larb nua (oksekødssalat med peanuts). Laksa er en kokosmælk-nudelsuppe, som smager himmelsk. Den tager ikke flere timer at lave, det vigtigste er, du sørger for at få indkøbt nogle lækre krydderurter. Larb nua går rent ind! En salat med masser af smag og mængden af oksekød gør, at din mand nok skal spise salat dén dag.

En skøn laksa gør altid lykke
En skøn laksa gør altid lykke

Dessert: Citrussalat med granatæble, mynte og honning (i mangel af en asiatisk dessert på bloggen). Jeg har tilsyneladende ikke en asiatisk dessert på bloggen. Det må jo være et vink med en vognstang til at finde på en. Citrussalaten her er nu ikke helt tosset og passer mange steder fint med, at frisk frugt ofte er en tilbudt dessert “out there”.

Nemg og hurtigt men meget lækkert
Nemg og hurtigt men meget lækkert

Hvordan vinder jeg vasen?

Reglerne er enkle: Svar på spørgsmålet:

Hvad skal du spise på fredag d. 14. februar?

Skriv dit svar i kommentarfeltet herunder og du deltager i konkurrencen.

Jeg trækker en vinder på onsdag kl 12 og offentliggør straks derefter. Vasen bliver sendt direkte fra Kähler.

Du kan læse meget mere om vasen og Kähler på deres Facebook-side, Instagram (Profilnavn: Kahlerdesign) og selvfølgelig på: www.kahlerdesign.com

Held og lykke i konkurrencen og hav en dejlig søndag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

59 thoughts on “Vind en Kähler-vase og få inspiration til middagen på Valentines day”

 1. Jeg er i Bergen for at besøge en god veninde så vi skal sikkert have noget fisk.

 2. Jeg holder ikke valentines dag – og vi skal hjem til mine forældre at spise til aften .. Så ved ikke hvilke spændende sager mutti finder på 🙂

 3. Holder ikke valentinsdag, men får besøg. Den står på kamsteg…og forhåbentlig Kähler vase 🙂

 4. Fantastiske flot vase – en rigtig Valentinsgave❤ For 14 år siden den 14/2 – 2000 fik jeg den største Valentinesgave af alle – min søn❤ Derfor er det ham der bestemmer menuen på fredag – vi skal spise lækker Sushi – og nyde hinanden – hele familen❤❤❤❤

 5. Vi er på studierejse i Tyrkiet, så menuen på fredag vil være en overraskelse for os begge. Men til gengæld ved jeg, hvad de første blomster skal være i min forhåbentlige nye Kähler-vase. Tulipaner fra en lokal producent 🙂

 6. Så flot en vase 🙂
  Vi har været gift i 14 1/2 år på fredag og min mand elsker en god bøf og hjemmelavet bearnaise, så jeg vil blot være lidt kreativ på tilbehøret, måske en grønkålssalat.

 7. Jeg tror ikke maden er anderledes hos os fordi det er Valentins dag. Så menuen bliver nok en af de bedre fredgsretter, osso buco måske

 8. På valentinesdag skal jeg have “hvad køkkenet formår”
  Jeg er single og når jeg nu ikke skal sidde over en lækker middag og kigge min udkårne dybt i øjnene, så kunne det da være lækkert at kigge på en smuk vase fra Kahler i stedet 🙂

 9. Jeg er desværre på konference i Bruxelles (okay, ikke rigtigt “desværre”) – men det betyder at vi fejrer kærligheden i næste uge, og jeg vil helt sikkert lade mig inspirere af dine menuer!

 10. En eller anden simreret i stegeso. Tror det bliver noget oksekød med masser af rodfrugter. Gammeldags citronfromage med lakridsflødeskum skal prøves af.
  Super flot vase 😉

 11. Ihh Mette, hvem der dog bare havde én man kunne forkæle med nogle af alle de lækkerier …! Bare sådan en kæreste-ish for en aften 😉

  Jeg fejrer ikke denne kærlighedens aften, men har tidligt fri på fredag, så måske går turen forbi Torvehallerne, og som du selv, så lader jeg mig nok inspirere af udvalget. MEN en ting er sikkert, jeg skal have noget mere rogn! Og så minder dit indlæg mig om, at jeg endnu ikke har fået afprøvet din opskrift med laks og æble …

  Må I få en rigtig romantisk aften,
  La Cucina NADA

 12. Min kalender er overraskende og gabende tom på fredag, så jeg tror jeg vil udnytte tiden og eksperimentere lidt i køkkenet 🙂 Måske kaste mig ud i nogen af spændende opskrifter her fra bloggen?

  Tak for en god blog.

 13. Er slet ikke så lang i planlægningen, men må sige st sin asiatiske menu er meget fristende, tror vi hopper på den 🙂

 14. Tænker det må blive en go bøf
  Og hvis jeg heldig at få blomster ville vasen da være perfekt

 15. Vi nyder godt af at Kählers spisesalon ligger i kort gå afstand fra vores lejlighed – de serverer lækkert smørrebrød. Med inspiration i din præmie, så har vi -3 singlepiger-valg at lave “Smushi”, -små lækre smørrebrøds-hapsere d.14:)

 16. Jeg skal feire den i Stockholm med min kæreste Henning og spise kardemommeboller til vi blir syge!

 17. Vi skal faktisk fejre vores datters fødselsdag på netop Valentines day.
  Vi starter med ristede kammuslinger i flødesuppe. Derefter forsætter vi med rosastegt oksefilet, med kartoffelfondant og rosmarin grøntsager. Tilsidst afsluttes med dessertbord som inkluderer jordbærtiramisu, cheesecake blondies, macaroons og lakridsmuffins med lakridsganache.

 18. Masser af skaldyr, forskellige slags dip og et par baljer champagne. Og desserten… den bliver mellem … os 😉

 19. Vi har ferie, så vi skal have lækker brunch med pandekager, nybagte boller, æg, frugt og hvad jeg ellers finder på 🙂 der skal hygges! 🙂

 20. D 14 står den på fredagsøl med gode venner og sikkert en pizza hos den lokale italiener. Kærlighed fejres bedst med kæresten, gode venner, høj musik og fadøl! Og måske den der pæne vase vil gøre tømmermænd lidt lettere at håndtere….

 21. Jeg skal besøge min helt nye kæreste og vi skal sammen lave rawfood, som i mange år har været min passion og nu også hans <3 …..og så et lille glas rødvin 😉

 22. Vi skal have spaghetti med kødboller og en gedigen tomatsauce (Lady & Vagabonden – style!) 😀 Dette til trods, så fejrer vi ikke Valentins Dag.

 23. Hejsa. Ja lidt underligt er det nok, men jeg plejer at være sammen med min bedste veninde på Valentinsdag. Har mand og 2 børn, og han er jo ret dejlig, men vi har jo hinanden hver dag! Jeg har tidligere boet i England og der gav man ofte Valentinskort til søde venner som betød noget særligt for én. derfor har jeg de sidste mange år tilbragt Valentinsaften med min søde veninde. Vi skal have sushi og gerne nogle crispy ebi, som vi begge er ret vilde med:-) En madelsker siger tak for en dejlig blog:-)

 24. Valentines middag bliver det ikke fredag da jeg har 13 timers vagt den dag,men boller i selleri som du har lavet og anrettet så smukt,kunne jeg godt tænke mig at prøve at gøre efter en anden dag!

 25. Valentins aften – lidt forkælelse og råhygge – det bliver MORMOR mad vi skal nyde. Det lyder rigtig godt (og til at finde ud af) når jeg ikke skal stå for længe i køkkenet. Men de to andre forslag lyder aldeles også super lækre….. God Vallentins dag Mette og co!

 26. Min kæreste og jeg skal fejre valentinsdag hjemme med tapas/antipasto og vin 🙂 Rigtig hyggelig mad, som man kan sidde og snakke over i laaang tid 🙂

 27. Jeg skal på arbejde på sticks’n’sushi, så får ikke selv en valentine menu, men får lov at glæde en masse kærestepar med lækker sushi 🙂
  Jeg må nyde noget god mad en anden dag og hvis jeg selv skulle vælge, så skulle det være en af valentine menuerne fra madklubben.

 28. På fredag skal jeg fredagshygge med min dejlige mand, vi får altid lidt ‘ekstra’ lækkert mad i weekenden og skal hygge og se film. Det blir nok til en lækker bøf med sovs og grøntsager til.
  Rigtig god Valentins dag den 14. til alle jer!:)
  – Dorthe Michella

 29. Det bliver ikke noget særligt da vi holder fødselsdag dagen efter -der skal vi til gengæld have elgsteg

 30. Valentins dag er ikke et lige så stort tema hos os, som fredag aften er:-) Menuen er ikke endelig besluttet, men fisk og champagne er inspirationskilder. Spiste iøvrigt brunch hos Kæhler i lørdags, hvor vasen stod på bordet med forsythia grene – meget smuk!

 31. Manden og jeg skal ud at spise fredag, det er nu ikke bare fordi, det er Valentins Dag – men det var den dag barnepigen kunne… men det gør heller ikke noget!

  Der er GastroWeek i Aarhus, så jeg kender menuen og den er:

  Skummende persillesuppe med torsk og ristede mandler

  Rosastegt og braiseret kalv med cremet gulerod, blomkål og urteskum

  Brombærsorbet med karamelskum og malt

 32. Jeg skal – traditionen tro – dele en hel chokoladekage med min anden single-veninde. Vild valentinesday!

 33. Skal på arbejde fredag aften, men tror mit livs lys strikker en madpakke sammen som rummer dejlig mad og gives med det sædvanlige kys og ønske om en god vagt. Dagligdags kærlighed er livets lovesong….

 34. Tror, at vi skal have engelsk bøf med kartofler. Er ikke nået så langt planmæssigt. 🙂

 35. Hmm, nu er vi begge uden særlig mange penge, kæresten er studerende og jeg jobsøgende. Men så må man jo være kreativ derhjemme i køkkenet. Så tænker noget nordisk forret med hjemmelavet rimmet laks og rogn. Måske en lille pastaret til hovedret og en lækker dessert, måske bare hjemmelavet brownie og hyldeblomst is fra irma.

 36. Jeg har været igennem et turbulent år, som blandt andet indebar brud i forhold, dødsfald og pludselig flytning, hvorfor jeg har brugt det sidste år på at finde mig selv igen. Jeg har derfor ingen planer for en romantisk Valentins dag. Men hvem ved, det kan nås endnu – skal på date idag! 😉

 37. Min kæreste og jeg skal hygge om hjemmelavet sushi. Det er nogle år siden vi sidst kastede os ud idet og det var SÅ hyggeligt 🙂

 38. Når jeg kommer hjem fra job fredag aften, regner jeg med at min mand, datter og hendes overnattende veninde vil overraske mig med en lækker middag…..

  Nok ikke som dine lækre forslag, for er ikke helt sikker på, at hans kulninariske evner rækker til dette (men så er han begavet med SÅ mange andre dejlige evner:-))

  Mange hilsner
  Louise

 39. Jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal spise på fredag da jeg, ret spontant, rejser til varmen torsdag -MEN jeg håber jeg skal spise lækkert seafood, drikke hvidvin og nyde at middagen kan indtages udenfor. Ja det lyder lækkert og lidt misundelsesværdigt, dog er denne ferie mere end tiltrængt!

 40. Jeg håber min kæreste overrasker mig med lækker mad fredag når jeg kommer sent hjem fra arbejde. Han er god til at lave mad og elsker at prøve nye ting i køkkenet. Jeg elsker at blive forkælet med lækker mad og kan lide stort set alt:)
  Vasen vil helt klar pynte på bordet og vil elske at blive den heldige vinder af den.
  Med venlig hilsen
  line

 41. På fredag skal vi have gammeldags oksesteg med broccolisalat. Vi har aldrig rigtig fejret valentine’s dag, har nemlig bryllupsdag d. 15 . 🙂

 42. Egentlig dyrker jeg ikke Valentine, hver dag er jo en anledning til at vise sin kærlighed til den man elsker. Men på fredag, hvis familiens små medlemmer tillader det, vil selvfølgelig forkæle kæreste med hans livret sushi (frisk – fisk – fisk, måske hjemmelavet) eller måske Beef Wellington som han har snakket om den sidste tid. Også skal vi nyde en god kaffe til F’s kager❤️❤️❤️

 43. Vi er så heldige at være inviteret på lækker middag ved min kærestes søde søster – så vi lader os overraske… Hun servere altid noget virkelig lækkert:-)

 44. Kender ikke menuen endnu men skal spise med min elskede dig bliver det ikke så romantisk for han skal på arbejde kl 18 øv

 45. Vi tager ud til Dansk Vincenter her i Hvidovre (Avedøre) hvor der er pop up med følgende menu:

  Hjemmelavet charcuterie fra gris og and, honningsennep, rødbede/æble/peberrod sylt
  ***

  Rosa okse og okse i svampe og Nordlund, cremede skorzonerrødder, brocoliflager, Hasselbach kartofler
  ***

  Panna cotta med kirsebærgelé, chokoladesandwich med kirsebærcreme

 46. Jeg håber, at kæresten importerer noget stenbidderrogn fra Københavnstrup, men who am I kidding? Det ender nok med hjemmelavet burger 🙂

 47. Der er jo Copenhagen Dining Week, så jeg skal ud og spise på Huks Fluks med min mand og gode venner. Det er 3. og sidste arrangement i denne skønne uge 7 🙂 Vasen vil passe fantastisk til de blomster min mand plejer at komme med minimum 1 gang om ugen. Ja ved godt jeg er heldig i kærlighed, men måske også i denne lodtrækning ?!?

 48. Kære Mette

  Jeg skal bevæge med ned igennem Tyskland med destination Wagrain lørdag, så valentine’s menuen bliver madpakker 😉 – til gengæld står jeg ikke på ski, så i løbet af ugen tages der revanche med lækker mad til familien! Min mand bliver aller gladest, hvis der er bøf bearnaise – mon ikke også en gang Eggs Benedict om morgenen vil vække glæde? 🙂

  Kh Maria

 49. Hrm… Fredagsøl med et par kolleger og så er aftenen stadig åben…. Ring på døren ukendte skønne mand – det er jo Valentines

 50. vi prøver at hylde kærligheden i hverdagsfesten – og derfor er fredag som enhver anden dag. vi har dog aftalt, at vi spiser ude på nørrebros bedste steaksted, som er taxa på stefansgade. man kan få en masse andet på menukortet; burger, suppe, salat osv. men deres kokke laver altså en himmelsendt steak med en magisk bearnaise. det kan alene give mad-sommerfugle i maven bare at glæde sig til det måltid … god kærlighedsdag til jer <3

 51. Jeg skal på Cafe spiret med min dejlige kæreste, hvor vi helt sikkert skal have en af deres lækre burgere, som de er ret så kendte for 🙂

 52. Vi skal have Brændende Kærlighed – udover at vores bryllupsgæster modtager en særlig invitation på denne helt særlige dag, så kommer min svigerinde og svoger på besøg, og SÅ skal der snakkes bryllup, for vi skal begge par giftes i år i hhv maj og august ❤

 53. Jeg skal forkæles hos gode venner i Brønshøj. Jeg kender ikke menuen, men det plejer at være lækkert.

Comments are closed.