Hjemmelavet stikkelsbær-ingefær sirup – ideel mixer til sommerens cocktails

Jeg nåede simpelthen ikke at få lavet hyldeblomstsaft i år! Vi tog tidligt på sommerferie og når man gør det, er det altid lidt stress og jag at blive færdig, få pakket og komme afsted.

Desuden var vi helt i Thailand og jeg kan melde om, at der ikke er mange hyldeblomster at plukke derude. Der er til gengæld masser af andre gode ting, men det skal jeg nok komme tilbage til.

Når det sædvanlige lager med hylde-nade ikke er fyldt, må jeg ty til andre midler og da jeg samtidig har fået blod på cocktail-tanden, så vil jeg eksperimentere lidt med sirupper her i sommervarmen. De kan blandes både med alkohol, men naturligvis også uden.

20130726-215214.jpg

Hjemme hos os blander vi især med danskvand. Også selvom nogle af “boblerne” taber pusten ved at blive mikset, så smager det stadig dejligt.

Den første sirup, jeg lavede, var en lidt anerledes en af slagsen med stikkelsbær, ingefær og citron.

20130726-215206.jpg
Jeg er ret vild med stikkelsbær, som jo desværre er stærkt overset og derfor synes jeg, det er en sjov og helt ny måde at bruge det gamle bær på.

Det er en blendet tykt-flydende sirup, som du kan lege med til sommerens drinks, men som også bliver fantastisk af at blive shaket med masser af is og blandet med danskvand.

Eller almindeligt vand, hvis du ikke er til bobler.

Uanset, så er det en anerledes slags sommersaft, som jeg er meget begejstret for.

Til ca 1,2 l sirup:

  • 600 gr vaskede og rensede stikkelsbær (dvs. blomst og stilk er nippet af)
  • 600 gr rørsukker
  • 100 gr lyse rosiner
  • 50 gr frisk ingefær
  • 2 tsk stødt ingefær
  • Saft af 2 citroner
  • 4 dl vand

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland sukker, stikkelsbær og stødt ingefær i et ildfast fad og bag det i ovnen i 30 minutter.

20130726-215503.jpg
Sæt i mens rosinerne i blød i vandet.

Når stikkelsbærkompotten er færdig, skal den køle helt af, før den blendes med ingefær, rosiner og iblødsætningsvandet.

Hvis du har en termomixer, er det helt ideelt.

Men hvem har det? Og når nu listen af sommerønsker er lang, så må dét ønske vist hellere blive gemt til næste år 🙂

Jeg passerede siruppen gennem en sigte, da min stavblender ikke kan klare at kværne stikkelsbærstenene.

Hæld siruppen på steriliserede glas og gem den i køleskabet.

Fortynd efter smag.

Hav en dejlig weekend.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *